Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Kunstlezing over architect en ontwerper Le Corbusier

Kunstlezing over architect

BATHMEN – Op maandag 14 december 2015 houdt architect Evert Jan Geerdes uit Bathmen een lezing over ‘Het leven en werk van architect en ontwerper Le Corbusier’.

Het is 50 jaar geleden dat de invloedrijke Zwitsers-Franse architect Le Corbusier stierf. Reden voor een terugblik.

Na zijn opleiding maakte Charles-Edouard Jeanneret (pseudoniem Le Corbusier), een aantal studiereizen en werkte hij bij verschillende architecten. Geïnspireerd door de technologische innovaties in het begin van de 20e eeuw, vergeleek hij woningen en steden qua functionaliteit met machines. Hij ontwikkelde een functionele bouwwijze met een open en ruimtelijk karakter en contact met de natuurlijke omgeving.

Samen met neef Pierre en Charlotte Perriand ontwierp hij ook interieurs en meubels, waaronder de beroemde Chaise Longue.

Le Corbusier groeide uit tot een prominent adviseur en is betrokken bij tal van prestigieuze projecten, zoals het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York.

Zijn gigantische oeuvre en architectonische theorieën hebben Le Corbusier tot een van de grootste architecten van de 20ste eeuw gemaakt.

De lezing wordt gehouden in Cultuurhuus Braakhekke Bathmen en begint om 20.00 uur. De entree bedraagt € 7,00 p.p. en is gratis voor BBKK-leden.