Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Kunstlezing over

Joseph William Mallord Turner

Kunstlezing

BATHMEN – Op maandag 20 april 2015 houdt kunsthistorica Sophie van Steenderen in Cultuurhuus Braakhekke een lezing over het leven en werk van de Britse schilder Joseph William Mallord Turner (1775-1851).

In Engeland is Turner net zo bekend als Rembrandt in ons land. Hij is vermaard om aquarellen en olieverf schilderijen, waarin kleur licht en atmosfeer de boventoon voeren. Daarmee geldt Turner als wegbereider voor latere impressionisten en zelfs als grondlegger van de abstracte kunst.

In Nederland hangt slechts één werk van Turner (1775-1851); in museum De Fundatie in Zwolle. In Buckingham Palace niet één. Toch is Turner in Engeland net zo gekend en gewaardeerd als Rembrandt in ons land en geldt hij als wegbereider voor latere impressionisten en zelfs als grondlegger van de abstracte kunst.

In dit najaar houden Rijksmuseum Twenthe Enschede en Museum De Fundatie Zwolle samen een tentoonstelling over Turners werk en zullen zij werken van Turner koppelen aan schilderijen van zowel voorgangers als schilders na hem, tot aan werken van hedendaagse kunstenaars.

De lezing begint om 20.00 uur. De entree bedraagt € 7,00 p.p. en is gratis voor BBKK-leden.