Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Kunstlezing

René Lalique

BATHMEN – Wendy Fossen houdt op woensdagavond 14 januari 2015 de BBKK kunstlezing over René Lalique, juwelenontwerper en glaskunstenaar.

In 1890 gold Lalique als een van de belangrijkste juwelenontwerpers van de Franse art nouveau. Hij gebruikte daarbij materialen die tot op dat moment ongebruikelijk waren als glas, email, leer, hoorn en schelpen. Flora, fauna en de vrouwelijke vormen zijn de grote inspiratiebronnen van de art nouveau en van Lalique’s creaties.

In 1906 ontwierp Lalique zijn eerste parfumflacons en in 1909 was de Lalique flaconindustrie zo groot dat hij zijn eigen glasfabriek opende. Lalique heeft parfumflacons ontworpen voor het huis Worth, dat zijn grootste cliënt werd en voor tal van andere fameuze parfumhuizen.

Nederland maakte pas vanaf 1920 kennis met het glaswerk van Lalique dat verkocht werd in de luxe warenhuizen als Metz & Co in Amsterdam en Liberty in den Haag.

De lezing in Cultuurhuis Braakhekke in Bathmen begint om 20.00 uur. De entree bedraagt € 7,00 p.p. en is gratis voor BBKK-leden.

Kunstlezing René Lalique