Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Kurios Klarinetkwartet in Bathmen

kurios-klarinetkwartet

BATHMEN – Op zondag 27 november geeft Het Kurios Klarinetkwartet om 15.00 uur een concert in de Dorpskerk van Bathmen. Het kwartet is opgericht in 2002 en bestaat uit Boukje Musch (1e en Esklarinet), Peter Koetsveld (2e klarinet), Corien Hoepman (3e en bassetklarinet) en Mark Snitselaar (basklarinet).

Ruim 14 jaar treden zij op in binnen- en buitenland en het is dan ook één van de bekendste klarinetkwartetten van Nederland. De afgelopen jaren heeft het kwartet regelmatig concerten gegeven door het hele land op zeer veel verschillende en bijzondere locaties zoals o.a. De Hermitage in Amsterdam.

Tijdens concerten worden naast originele hedendaagse werken voor klarinetkwartet ook bewerkingen van strijkkwartetten – veelal door het kwartet zelf vervaardigde arrangementen – gespeeld. Ook Klezmermuziek heeft een plaats binnen de programmering. In 2014 heeft het kwartet zijn derde CD ‘Triple Dutch’ met werken van Nederlandse componisten opgenomen.

In Bathmen staan op het programma werken van Scarlatti, Robert Stark, Puccini, Bernstein en Stoppelenburg. De bekende muziekzender ‘De concertzender’ zal tijdens dit concert opnames maken.

Toegang: € 15,00. Donateurs: € 10,00. Jongeren tot 18 jaar: gratis toegang.