Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

KWF Kankerbestrijding collecteert van 5 t/m 11 september in Bathmen

BATHMEN – Tijdens de nationale collecteweek van KWF Kankerbestrijding (5 tot en met 11 september) wordt in Bathmen weer huis-aan-huis gecollecteerd. Bathmenaren die iets over hebben voor het goede doel kunnen op twee manieren doneren: contant, door munt- of briefgeld in de collectebus te doen. Of met hun telefoon, door een QR-code te scannen. Die staat op de collectebus afgebeeld.

Ans Heetebrij, vrijwilliger van het Bathmense KWF-collecteteam, is blij dat er dit jaar weer volop gecollecteerd kan worden. Door de coronacrisis was de landelijke opbrengst vorig jaar ongeveer een derde lager dan normaal: € 4,2 miljoen in plaats van € 5,8 miljoen.

1 op de 3 krijgt kanker
“We hopen dit jaar weer meer geld op te halen voor kankeronderzoek en -zorg”, zegt Ans. “Dat is hard nodig, want nog altijd krijgt 1 op de 3 Nederlanders kanker. Bovendien heeft de kankerzorg flink te lijden gehad onder de coronacrisis. Veel operaties zijn uitgesteld, diagnoses later geconstateerd. Voor al die patiënten is het belangrijk dat zorg snel weer op volle sterkte komt.”

Doneren via je mobiel
Inwoners van Bathmen kunnen tussen 5 en 11 september een collectant aan de deur verwachten. Behalve een donatie met contant geld kun je ook contactloos via een QR-code doneren. Die scan je met je mobiele telefoon. Je betaalt vervolgens veilig, anoniem en eenmalig via iDEAL.

Deze manier van geven wordt steeds populairder. In 2019 werd er nog € 377.000 digitaal gedoneerd, vorig jaar was dit maar liefst € 1,5 miljoen. Ook dit jaar verwachten we weer veel online donaties.

Collectanten gezocht
Wil je ook helpen met de jaarlijkse collecte? Neem dan contact op met Ans Heetebrij: ansheetebrij@gmail.com