Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Laatste survivalwedstrijd in Harreveld

Bathmense survivalatleten goed op dreef

HARREVELD – Zondag 17 juni heeft een groot aantal Bathmense survivalatleten deelgenomen aan de survivalrun in Harreveld. De survivalrun van Harreveld is tevens de afsluitende run die geldt voor de competitie op de verschillende afstanden en dus ook de laatste mogelijkheid voor deelnemers om nog een plekje op te schuiven in het klassement.Zoals altijd zijn er verschillende afstanden te lopen, zo ook in Harreveld. Daar had je de korte survivalrun KSR over 8 km, de middel lange run MSR over 14 km en lange survivalrun LSR over 21 km.

Met name op de KSR tonen zich enkele atleten van de survival vereniging Bathmen behoorlijk in de top. De familie Dinkelman kon het survivalseizoen goed afsluiten met een 3e plaats voor zoon Floris en een 2e plaats bij de 50+ door vader Bart. Andere zoon Ruben kon Harreveld al overslaan, want hij had zich al, door meerdere eerste plaatsen, met overmacht verzekerd van winst in deze competitie. Ook vader Bart werd overall kampioen op de KSR in zijn klasse.

Liesbeth Franz haalde een mooie tweede plaats. Deze veterane die al bijna vanaf het eerste uur aan de survivalsport doet en niet alle wedstrijden meer loopt weet toch af en toe een prima prestatie neer te zetten

Voor de Bathmense atleet Roel de Ruiter was Harreveld nog wel even spannend. Bij een topprestatie zou hij mogelijk nog 3e in het klassement kunnen worden. Tijdens de wedstrijd op de KSR had Roel de nummer drie al op korte afstand in het vizier. Vlak voor de finish was het onderdeel houthakken dat Roel goed ligt en Roel hoopte hier zijn sneller lopende rivaal in te kunnen halen maar om onbekende redenen werd het onderdeel houthakken geschrapt voor de KSR waardoor Roel definitief 4e bleef tijdens de wedstrijd, maar ook in de competitie bij de 40+klasse. Toch kan Roel terugkijken op een geslaagd survivalseizoen met enkele mooie podiumplekken.

Dat de altijd vrolijke veteranen en broers Tom en Paul Jansen op het eind van het seizoen nog energie over hadden bleek wel uit hun laatste wedstrijd. Allebei hebben ze de nodige slijtageproblemen door een leven lang fanatiek sporten maar desondanks haalden deze bikkels in Harreveld een 1e en 2e plaats in hun klasse op de 8 km.

Op de MSR (14 km) leverde de voorzitter van de SVB, Erwin Ruessink, een uitstekende prestatie door in de klasse 50+ een tweede plaats te halen. Overall werd Erwin vijfde in de eindstand van de competitie.

Waar bij de wedstrijdlopers de plek en tijd van belang is, hebben enkele andere beginnende leden juist een ander doel. Zij moeten in meerdere survivalruns met rode armband finishen om zo punten te halen zodat ze straks in het wedstrijdcircuit mee mogen doen.

Jan Pladdet, Jerry Udo, Dennis Diekerhof en Anne Steinmeijer namen daarom als recreant deel aan de 14 km run met als doel dus de finish foutloos met armband te halen. Tijd was niet zo belangrijk, finishen wel, dus besloten ze gezamenlijk op te lopen waarbij ze alle hindernissen zelfstandig deden, maar elkaar wel aanmoedigden. Juist dan is het mooi om te zien wat positieve teamspirit doet als iemand, hangend in een touw, het even niet meer ziet zitten maar door aanmoedigingen van de anderen het toch haalt. Vermoeid en voorzien van de nodige blauwe plekken hebben ze weer hun grenzen verlegd maar trots de finish foutloos gehaald. Nog een paar wedstrijden en de SVB heeft er weer een paar wedstrijdlopers bij.

Was Harreveld de laatste competitiewedstrijd van het seizoen, voor de SVB is komende zondag pas de echte afsluiting van het seizoen want dan worden de jaarlijkse clubkampioenschappen gehouden. Alle deelnemers uit verschillende klassen lopen dan allemaal hetzelfde parcours op en rond hun trainingslocatie aan de Boermark en maken onderling uit wie de clubkampioen(e) 2018 wordt.