‘Lente in de vaas’ bij Wereldwinkel Bathmen en meer nieuws

BATHMEN – In de eerste twee weken van maart worden alle vazen aangeboden met 15 % korting. Vazen in alle soorten en maten uit heel veel verschillende landen. Zoals de vaas op de foto; hij komt uit Lombok, Indonesië.In het pottenbakkersdorp Banyumulek in fabriceren zo’n dertig vrouwen – veelal van jonge gezinnen – op traditionele wijze handgemaakte potten, schalen en bakjes. Omdat de groep vrouwen, samen met de coördinator en werkverdeler Lalu, openstaat voor Westerse trends, worden de producten sinds anderhalf jaar goed verkocht. Lalu spreekt goed Engels en onderhoudt de contacten met de verschillende afnemers, waaronder importeur Sarana.

Dezelfde werkmethode wordt al generaties lang gebruikt. De klei wordt afgegraven in de bergen en in manden naar het dorp gebracht en vervolgens met gereedschap van hout en steen bewerkt. Het aardewerk wordt gebakken in open ovens, gaten in de grond waarvan de bodem is bekleed met stenen.

Ook de kleurige papieren vaas uit Yogyakarta in Indonesië is een aanrader. De makers geven op een creatieve manier een nieuw leven aan oud papier. Dit zijn enkele voorbeelden uit het uitgebreide assortiment, dus kom gauw kijken!

In verband met de Boekenweek met het thema ‘Moeder de vrouw’ (23 maart t/m 31 maart) bij de bibliotheek, heeft de Wereldwinkel een leuke actie voor vrouwen: 15% korting op alle sjaals, tassen en sieraden.

Of kom langs op woensdagavond 27 maart vanaf 19.45 uur in de Wereldwinkel/Bibliotheek. Dan geeft Sylvia Mbabazi geboren in Oeganda een lezing over het leven van de Afrikaanse vrouw. Kijk vast op haar website www.ups4.nl

Nadere informatie over deze avond volgt later deze maand in krant, op facebook en in de nieuwsbrief.