Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Lentefeest: adopteer een gezin voor een dag!

BATHMEN – In Deventer wonen gezinnen die van ver gekomen zijn en wachten op een plek in Nederland die hen veiligheid en rust biedt. Tien van deze gezinnen worden uitgenodigd voor het Lentefeest op donderdag 5 mei 2016. De organisatie wil hen graag ontmoeten en laten zien hoe gastvrij Bathmen is. Daarom zijn ze op zoek naar tien gastgezinnen met kinderen die voor één dag een gezin uit het AZC wil adopteren.De adoptie duurt van 15.00 – 21.00 uur (of ander tijdstip in overleg) en gedurende de adoptie trekken de gezinnen samen op. Er is begeleiding en de kosten voor het gezin uit het AZC neemt de organisatie van het Lentefeest voor haar rekening. Men hoopt op een mooie ontmoeting!

Hebt u belangstelling om gastgezin te zijn, mail dan naar lentefeestbathmen@gmail.com of neem contact op met Henny Tuut (546555).

 

Doneer of ruil een stekje

Iedereen heeft wel eens stekjes over uit de tuin. Anderen willen de tuin veranderen of hebben nog niets. Op de stekjesbeurs zijn stekjes te ruilen of weg te geven.

 

Neem uw boek mee naar de Lentemarkt en ruil

Hebt u een leesboek liggen waar u niks meer mee doet, maar waarvan u het toch zonde vindt om het zomaar weg te doen? Neem uw boek mee naar de Lentemarkt en ruil het in voor een nieuw verhaal. Alle boeken zijn welkom, mits ze in goede staat zijn. Beschadigde boeken liever niet. Schenk enkel boeken die u zelf ook graag zou krijgen.

 

De kleine lettertjes

– Een boek voor een boek.

– U pakt een boek en plaatst een boek van gelijkwaardige kwaliteit terug.

– De ingeleverde boeken zijn in goede staat en niet beschadigd of kapot.

– Het gaat om het ruilen; het is niet de bedoeling om stapels boeken achter te laten.

 

Gouden pollepel

Maak het lekkerste gerecht van Bathmen. De winnaar mag zich een jaar lang ‘Battumse smaakmaker’ noemen. Tijdens het eetfestijn rondom het kerkplein kan elke groep die zich heeft opgegeven voor de barbecue, deze trofee winnen en bovendien 50% van de kosten van het barbecuepakket terug verdienen!

Ook bij u in de buurt of groep is er altijd wel iemand die een heel lekker gerecht kan maken, toch?

Elke groep die zich heeft opgegeven mag tijdens op 5 mei een gerecht aanbieden. Een deskundige jury zal vanaf 18.30 uur ter plekke geblinddoekt de gerechten vakkundig keuren.

Het gerecht dient warm of koud ter keuring te worden aangeboden aan de jury met een minimale hoeveelheid van 700 gram of 700 ml.

De jury verwacht een gerecht met een knipoog naar de lente. Het gaat om lekker, de presentatie is van ondergeschikt belang. De jury is immers geblinddoekt. Proefbordjes en bestek zijn aanwezig.

Kijk voor opgave en meer informatie op www.lentefeestbathmen.nl

 

Er wordt op dit moment hard gewerkt aan muzikale omlijsting van het feest. Eén ding is zeker, het zal zeker een ‘Big’ spektakel worden.