Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Lezing Annegreet van Bergen, schrijfster van het boek

“Gouden jaren”

Lezing Annegreet van Bergen

BATHMEN – Het bestuur van de Oudheidkundige Kring Bathmen nodigt u uit om op woensdag 30 september om 20.00 uur in het Cultuurhuus Braakhekke te luisteren naar een lezing over de Gouden Naoorlogse Jaren.

“Gouden jaren” vertelt het verhaal van de ongekende naoorlogse groei die ons leven op alle fronten heeft veranderd. De wekelijkse teil werd een dagelijkse douche, het papieren loonzakje een digitale bankrekening en de boterham met tevredenheid een broodje gezond. Vertrouwde beroepen verdwenen, nieuwe deden hun intrede. Wie had er in de jaren vijftig al gehoord van mondhygiëniste of activiteitenbegeleider? Gouden Jaren laat zien hoe compleet anders ons leven er een halve eeuw geleden uitzag en vooral dat we rijker zijn geworden dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden. Auteur Annegreet van Bergen vertoont bij haar lezingen veel dia’s van vroeger, sommige heel herkenbaar, andere ronduit verrassend.

Annegreet van Bergen (1954) is econoom van opleiding en journalist van beroep. Zij schreef eerder o.a. “De lessen van Burn-out” en “Mijn moeder wilde dood”.

‘Gouden Jaren is het eerste boek over mijn vakgebied en het is veruit het vrolijkste. Door ons huidige leven te bekijken met de ogen van iemand uit pakweg 1960 sta je versteld over de grote rijkdom die in korte tijd zo gewoon is geworden.’ Het boek “Gouden jaren” staat momenteel in de top-10 lijst van best verkochte boeken!

Leden van de Oudheidkundige Kring Bathmen hebben gratis toegang, niet-leden betalen € 5,-.