Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Lezing Oudheidkundige Kring Bathmen: hoe de aardappel (weer) in Salland kwam

BATHMEN – Dit is de titel van de lezing die op 27 november om 20.00 uur wordt gehouden in Cultuurhuus Braakhekke.Het is aannemelijk dat het Sallandse landschap pas circa 300 jaar geleden kennis maakte met het toen exotische gewas ‘aardappel’. Inmiddels is de aardappel uitgegroeid tot het derde – vierde voedselgewas in de wereld en is het de kurk waar de Nederlandse akkerbouw op drijft.

Met de hulp en documentatie van de Oudheidkundige Kring Bathmen wordt teruggegaan in de tijd en wordt het pad gevolgd dat de aardappel uit Zuid Amerika naar Salland heeft afgelegd. Naast allerlei historische weetjes kan men deze avond veel opsteken over de teelt en ongekende gebruiksmogelijkheden van dit veelzijdige gewas.

De lezing wordt verzorgd door Peter van Eerdt. Degene waarbij u langs de kant van de Looweg de Menopper aardappel kunt kopen. Peter neemt u mee door een wereld die knolsimpel lijkt, maar o zo complex kan zijn.

De Oudheidkundige Kring Bathmen verzorgt, naast de Algemene Ledenvergadering, jaarlijks een drietal lezingen De lezingen hebben op de een of andere manier een relatie met Bathmen.

De lezing is gratis toegankelijk voor leden. Niet leden betalen € 5,00.