Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Lezing over Albert Schweitzer

BATHMEN – Op vrijdag 20 november geeft filosoof en theoloog dr. Chris Doude van Troostwijk in de Dorpskerk te Bathmen een lezing over arts, theoloog, filosoof, musicus en medisch zendeling Albert Schweitzer, aanvang 20.00 uur.

 

Schweitzer,  Dr. Albert Der Tropenarzt

Albert Schweitzer (1875-1965) was een man van formaat en werd bewogen door een vitale spiritualiteit. Als student spreekt hij met zichzelf af dat hij tot zijn dertigste voor de wetenschap en voor de orgelkunst zal leven. Daarna zal hij zijn talenten ten dienste stellen aan degenen die het op aarde minder hebben. In 1913 vertrekt hij naar Afrika om in Lambarene (het huidige Gabon) een ziekenhuisdorp te stichten. “Eerbied voor het leven” is zijn devies; zelfrealisatie door dienstbaarheid zijn praktijk.

Kun je als modern mens met Schweitzers voorbeeld leven of is dat te zwaar? Schweitzer zelf relativeerde zijn mensenmissie: iedereen heeft zijn eigen roeping en taak. Jouw persoonlijke Lambarene zou weleens heel dichtbij kunnen liggen.

Chris Doude van Troostwijk (1962) werkt als filosofisch en theologisch onderzoeker aan de Luxembourg School of Religion and Society aan een project over de filosofie van het geld. Daarnaast is hij parttime docent-onderzoeker aan de protestantse theologische faculteit van de universiteit van Straatsburg. Hij schreef over Schweitzer het toneelstuk “Ogowe, Ogowe”, dat momenteel her en der in Nederland wordt opgevoerd. Daarnaast verscheen van zijn hand “Leven met Albert Schweitzer”. Chris woont met zijn familie in de Elzas, waar ook Schweitzer zijn domicilie had. Zijn echtgenote Alexandra is er predikante.

Meer informatie Ali Westera, tel. 0570-542898.