Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Lichtjesavond 2019

BATHMEN – Dit jaar werd voor de tweede keer Lichtjesavond georganiseerd op de Begraafplaats in Bathmen. De organisatie had met de ervaring van vorig jaar wat aanpassingen gedaan. Zo was de te volgen route een beetje gewijzigd en duidelijker aangegeven, de tenten waren beter verlicht en de centrale gedenkplek was groter gemaakt.De vele bezoekers aan Lichtjesavond kregen bij de ingang een graflichtje overhandigd. Deze kon men neerzetten op het graf van een overleden dierbare. Wanneer een overleden dierbare bijvoorbeeld gecremeerd is en de as ergens anders is uitgestrooid, was er een centrale gedenkplek om het lichtje neer te zetten.

Wanneer men de met 200 grote lantaarns en nog eens 500 waxinelichtjes uitgezette route volgde, kwamen de bezoekers eerst langs een tent met het gelegenheidskoor uit Loo. Met nummers als “Mag ik dan bij jou” en “The Rose” was er een gelijk een hartverwarmend welkom en werd menigeen geraakt door de zang.

Bij een volgende tent werden gedichten voorgedragen en na een groot hart met de woorden “Ik mis je” vervolgde men de route langs de kindergrafjes. Vier grote vlinders, het licht van 10 kleine lantaarns in de lucht en een groot hart van kaarslicht waren gekozen om dit gedeelte wat extra en speciale aandacht te geven.

Hierna nodigde de zachte muziek van de fluitistes de bezoekers uit om verder te lopen. Ook hier werd muziek afgewisseld met de voordracht van een gedicht. Net als bij de laatste tent waar twee meisjes met heldere stemmen gedichten voorlazen afgewisseld met zang van een gitarist.

Bij de uitgang stonden koffie en warme chocolademelk klaar en had men de gelegenheid elkaar te ontmoeten bij de herinneringsboompjes. Veel bezoekers schreven een kaartje met een naam of een boodschap. Deze werden in de boompjes gehangen aan een rood hartje, het symbool van de liefde. Daarvoor kwam men: om uiting te geven aan de liefde, die na overlijden nog steeds aanwezig is voor degene die wordt gemist.

Komt u volgend jaar ook!