Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Lichtjesavond in Bathmen

BATHMEN – Zondagavond 21 november van 18.30 tot 20.00 uur is er weer Lichtjesavond in Bathmen. Iedereen is op deze avond welkom om op de begraafplaats zijn eigen overledenen te gedenken. Of ze nu in Bathmen zijn begraven, in Deventer gecremeerd of aan het andere eind van de wereld. Om uiting te geven aan de liefde die na overlijden nog steeds aanwezig is voor degene die wordt gemist.


De begraafplaats aan de Prinses Margrietlaan is sfeervol verlicht. U krijgt bij binnenkomst een lichtje en er is ingetogen zang, muziek en poëzie. U kunt het lichtje bij de graven plaatsen, maar ook bij de centrale gedenkplek. Ook is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten bij een kop koffie of warme chocolademelk.

Lichtjesavond geeft opnieuw vorm aan de van oorsprong katholieke traditie van Allerzielen en is niet gebonden aan een religie. Op steeds meer plekken in het land worden begraafplaatsen eens per jaar gastvrij aangekleed met licht, vuur, klank en kunst. Iedereen heeft wel iemand te herdenken. Het donker, de lichtjes, de liefdevolle aandacht van iedereen op hun overledenen, het zorgt voor een diep gevoel van verbinding. U bent van harte uitgenodigd om ook deel te nemen!