Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Lichtjesavond op de begraafplaats Vredehof in Bathmen

‘Sta eens stil…’

Bathmen – Op zondag 26 november gedenkt men ’s morgens in de kerk en ’s avonds op de begraafplaats de overledenen. Beiden zijn toegankelijk voor alle inwoners van Bathmen. Familieleden, vrienden en belangstellenden zijn ’s ochtends welkom in de kerk en kunnen ’s avonds brandende kaarsjes op de graven plaatsen als warme persoonlijke herinnering aan hun dierbaren. Alle hoofdpaden van de begraafplaats zullen verlicht worden door lantaarns. Overal op het kerkhof zal muziek klinken en zullen er passende gedichten worden voorgedragen.

“Het idee achter de lichtjesavond: Kaarslicht staat symbool voor de verbinding tussen hemel en aarde en wordt dan ook gebruikt om doden te gedenken. Een kaars aansteken is een middel om concreet wat te doen met iets wat zo onzeker, vaag en ongrijpbaar is als de

dood. Het maakt het gemis van een dierbare tastbaar. Een dierbare die niet meer leeft, kan nog steeds in je leven aanwezig zijn. Dierbaren herdenken is waar Lichtjesavond voor bedoeld is in de donkere dagen aan het einde van het jaar. Troost te zoeken, een moment van aandacht en een warme ontvangst op de begraafplaats kan hierbij een lichtpuntje zijn. Dus kom naar de Lichtjesavond op het kerkhof op 26 november, de aanvang is om 17.00 uur”, aldus een woordvoerder van de organisatie.