Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Wat doe je met je lievelingskleding waar ‘een steekje’ aan los zit of waarvan de rits kapot is?

BATHMEN – Wat doe je met je elektrische apparaten (koffiezetter, broodrooster, heggenschaar, bladblazer enz.) die haperen en weigeren, net als je ze nodig hebt?Wat doe je dit jaar met je fietsverlichting die niet goed is? (Boete € 55,00 voor ondeugdelijke fietsverlichting, denk om je eigen en een ander zijn veiligheid!)

Dan ga je op zaterdag 28 oktober 2017 tussen 10.00 uur en 13.00 uur naar het Repair Café in Cultuurhuus Braakhekke, Schoolstraat 6a.

Daar staan vrijwilligers klaar om u te helpen, om de mankementen eventueel op te lossen. (Graag van te voren even melden bij het Infopunt wat u inbrengt; dit kan van maandag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 16.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 13.00 uur tel. 0570 – 540839.)

 

Weggooien kan altijd nog, spaar het milieu.

Een recordaantal van 168 Nederlandse Repair Cafés doet dit jaar mee aan de Lichtbrigade van de ANWB. Deze jaarlijkse actie wijst fietsers in oktober op het belang van goede fietsverlichting. 66 Repair Cafés waren vorig jaar ook van de partij, 102 doen dit jaar voor het eerst mee.

 

ANWB Fietsverlichtingsactie in samenwerking met het Repair Café / Infopunt in Bathmen

Afgelopen winter heeft 67% van de Nederlanders een onveilige verkeerssituatie meegemaakt door fietsers zonder licht*. Daarom komt het Repair Café / Infopunt samen met de ANWB Lichtbrigade in actie om te zorgen dat u de komende winter met goede fietsverlichting op pad kunt gaan. Fietsverlichting is erg belangrijk, want de kans op een aanrijding daalt met 20%.

Het Repair Café/ Infopunt heeft van de ANWB Lichtbrigade een toolkit gekregen om de fietsverlichting te controleren en eventueel te repareren. De fietsverlichtingsactie voert het Repair Café / Infopunt uit op zaterdag 28 oktober van 10.00 uur tot 13.00 uur op het pleintje Voor Cultuurhuus Braakhekke, Schoolstraat 6A, samen met vrijwilligers.

 

ANWB Lichtbrigade

Vanaf 1 oktober verzorgt de ANWB Lichtbrigade met hulp van 1100 vrijwilligers meer dan 2600 acties door het hele land. Meer weten over dit maatschappelijke initiatief? Kijk voor meer informatie over de ANWB Lichtbrigade: www.anwb.nl/lichtbrigade of op www.cultuurhuusbraakhekke.nl

 

Bronvermelding: * Ruigrok Netpanel.