Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Luuk in ‘t Hof de 24ste

Prins carnaval van de

Battumse Pompers

Luuk in ‘t Hof

BATHMEN – Prins Luuk de Eerste, in het dagelijkse leven beter bekend als Luuk in ‘t Hof, is de nieuwe Prins van de Battumse Pompers. Zijn benoeming vond zaterdagavond 16 januari, volgens goed carnavalesk gebruik om 23.11 uur plaats. Hij wordt dit jaar bijgestaan door Adjudant Willempie, Willem Brilman.

Tijdens de feestelijke en gezellige avond met diverse carnavalsverenigingen uit de regio (Wijhe, Goor, Zutphen, Deventer en Colmschate) en de stadsprins van Deventer, Prins Hanze de Negentiende zorgden de DJ’s voor gezellige muziek in het door de Battumse Pompers tot residentie omgedoopte “Café De Brink”.

Het hoogtepunt van de avond was natuurlijk de benoeming van Prins Luuk de Eerste. Nadat op ludieke wijze afscheid werd genomen van Prins Hafkamp (Niek Hafkamp) en zijn Adjudant Swinkels (Remi Winkels) werden de nieuwe Prins en de Adjudant bekend gemaakt. Onder luid applaus en op de muziek van “Angst & Bang” kwam de Prins het podium op. Dit nummer was Luuk niet onbekend; ook met de Battumse Artiesten op de kermis zong hij dit nummer als één van de Cowboys!

Luuk in ‘t Hof is al een bekende persoonlijkheid uit Zuidloo en is de 24e prins van de Battumse Pompers. Het feestvieren zit hem in de genen. In de proclamatie van de “Zijne Hoogheid” staan diverse eretitels vermeld zoals: “Zanger der Cowboys” tot “Vaste wisselspeler van ABS 4”. Het motto van Prins Luuk de Eerste is “Drink met (je) mate”. Dit blijkt ook wel weer uit punt zes van zijn proclamatie; “Over een paar wekke hebben we een Elfstedentocht. Zo niet dan maar een Elf kroegentocht. It geat oan!”. Feest gegarandeerd!

Het carnavalsweekend is van zaterdag 6 t/m maandag 8 februari. De Battumse Pompers zullen dan weer verschillende activiteiten organiseren met zondagmiddag kindercarnaval en op maandag de bekende biertapwedstrijden en de bekendmaking van De Battummer van het Jaar 2016. Ook zal er weer een bezoek aan ’t Dijkhuis worden gebracht om met de bejaarden van Bathmen weer een gezellige middag te houden.

Kortom, het wordt weer supergezellig in Bathmen!