Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Maestro 2016

Maestro 2016

BATHMEN – De afgelopen weken werd u reeds voorgesteld aan drie kandidaten van het Maestroconcert, dat muziekvereniging Orpheus op 11 juni 2016 in het Cultuurhuus in Bathmen zal gaan uitvoeren. Deze week is het woord aan de vierde en laatste Maestro Tjarco Ettema.

“Op 11 juni mag ik meedoen aan het Maestroconcert van Muziekvereniging Orpheus. Als betrekkelijk nieuwe huisarts in Bathmen vind ik dat een geweldige eer. Via mijn spreekuur werd ik door een van de leden van het organiserend comité informeel, en voorlopig heimelijk, gevraagd of ik deelnemer zou willen zijn aan dit evenement. Ik was direct enthousiast! Ik ben een groot muziekliefhebber, van klassiek via pop naar blues en jazz. Ook heb ik heel veel plezier in zelf muziek maken op piano of gitaar, maar bovenal heb ik de afgelopen seizoenen van Maestro met ontzettend veel plezier gevolgd. De energie, het enthousiasme en het plezier dat alle kandidaten uitstraalden, de enorme ‘kick’ die zij beschreven als ze voor het orkest stonden en de adrenaline waarmee ze het podium weer afliepen, het lijkt me een geweldige belevenis.

Een nadeel: hoewel ik intens van muziek maken en luisteren kan genieten, ben ik niet of nauwelijks geschoold. Een partituur lezen wordt dus een hele opgave, laat staan deze via mijn handen overbrengen op een heel orkest. En dan nog het idee dat je wellicht iets persoonlijks zou kunnen toevoegen aan de leden van het orkest en de emotie in de muziek. Kortom: een geweldig mooie uitdaging, maar bovenal heel erg spannend!

Ik hoop dat u allen in groten getale komt kijken op 11 juni! En dat u zich vol overgave laat verwonderen door de vier Maestro’s in spe.”

De kaarten voor dit concert zijn verkrijgbaar bij het Infopunt in Cultuurhuus Braakhekke of online via www.cultuurhuusbraakhekke.nl De kaarten zijn in de voorverkoop € 10,- per stuk.