Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Maestro 2016

Maestro 2016

BATHMEN – Op 11 juni 2016 zal Muziekvereniging Orpheus een heus Maestro concert geven, bekend van het tv-programma, maar nu dus met vier Bathmense Maestro’s in de dop. De komende weken zullen de kandidaten in deze krant aan u worden voorgesteld. Het woord is aan Wim Scholthof.

“Geboren in het ‘buitenland’, in de Schoolt, een buurtschap gelegen in Gelderland in de voormalige gemeente Gorssel. En toch super betrokken bij Bathmen! Tja, dat gebeurt als het ‘buitenland’ niet heeft wat Bathmen heeft. Een fijne lagere school in Loo, een stoere landbouwschool in Bathmen aan de Noteboomstraat, een prachtige dorpskerk en last-but-not-least een geweldig revuegezelschap. Kijk, dan raak je verweven met Bathmen. Het enige dat ontbreekt is dat we er wonen. En dat laten we maar even zo, want de Schoolt is echt een fantastische buurtschap. Alhoewel onze dochters er ons met het verstrijken der jaren soms fijntjes op wijzen dat je met een inschrijving in het Dijkhuis niet te lang moet wachten.

Muziek heeft altijd een belangrijke plaats ingenomen in ons gezin. Zingen op muziek, dansen op muziek, zelf instrumenten bespelen, alle aspecten kennen we. Zo is dochter Teuni meerdere jaren actief geweest in Battle. Zelf heb ik nog een bijzonder element toegevoegd aan de muzikale hobby’s: liedjes schrijven voor de Battumse Revue. Liedjes in de eigen streektaal voorzien van een eigen melodie. Het zijn er ondertussen meer dan honderd. Eén van de mooiste vind ik zelf misschien wel het lied “In de schaduw van de Linde’ over het bewogen leven van Lenie Polak.

En dan nu zomaar een verzoek van Orpheus voor een element dat ik nog nooit gedaan heb: dirigeren. Wat moet ik daar van zeggen? Ik heb geen idee. Ik laat me net zoveel verrassen als u. Graag tot 11 juni!”

De kaarten voor dit concert zijn vanaf heden in de voorverkoop. Ze zijn verkrijgbaar bij het infopunt of via www.cultuurhuusbraakhekke.nl. De kaarten zijn in de voorverkoop € 10,- per stuk.