Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Manager Hanny Biemolt: “Cultuurhuus Braakhekke had grillig jaar”

Jeroen Sweers en Willem de Roode, Class of 55 in Cultuurhuus Braakhekke op 10 juli 2021 (foto Otto Westra).

Door Evert van de Weg

BATHMEN – Voordat de vakanties echt losbarsten vertelt Hanny Biemolt iets over het reilen en zeilen van het Cultuurhuus in de gekke anderhalf jaar met coronaperikelen die achter ons liggen.

Hanny Biemolt: “Gelukkig zijn wij ondanks de malaise er nog redelijk goed uitgesprongen, mede dankzij de obligaties die trouwe sympathisanten namen ten behoeve van onze verbouwing. We hebben onze reserves niet hoeven aan te spreken en ons eigen vermogen is goed op peil gebleven. De beperkte steun van de overheid was in dezen natuurlijk welkom. Maar deze redelijke afloop heeft natuurlijk met onze kleine staf en vooral met onze grote groep vrijwilligers te maken die zich om niet voor ons is blijven inzetten.”


Hanny signaleert wel dat er in de afgelopen covid-periode wat vrijwilligers zijn afgehaakt om allerlei redenen, zoals ook elders in den lande gebeurde. Hanny: “We zijn dan ook wel weer op zoek naar nieuwe vrijwilligers die in onze gezellige omgeving komen helpen en daar veel bevrediging in kunnen vinden. Overigens, ondanks alle beperkende maatregelen is er bij ons nog veel aan activiteiten kunnen doorgaan, zoals de ouderenmiddagen, de Samen Eten bijeenkomsten, diverse jongerenactiviteiten, muzieklessen enzovoorts. Allemaal wel strikt rekening houdend met de 1.5 meter regel, ontsmetting en zo meer. Ook de musicals die de basisscholen aan het eind van het leerjaar altijd laten opvoeren door leerlingen die de school verlaten konden doorgaan in het Cultuurhuus, al moesten de ouders dan de prestaties van de kinderen op het toneel via een live stream volgen. Het kwam heel goed uit dat we van het Prins Bernhardfonds geld voor de aanschaf van die apparatuur hadden gekregen en dat Bert Krukkeland en Johan Kippers die konden bedienen. In de omgeving zijn nogal wat Cultuurhuzen min of meer compleet dicht gegaan.”

Positieve vooruitblik naar een mooi nieuw seizoen
De leiding van het Cultuurhuus heeft voor het komende seizoen een mooi programma samengesteld, dat op de website www.cultuurhuusbraakhekke.nl vermeld staat. Hanny: “Daar zitten prachtige artiesten bij als Thijs Kemperink, Rosa da Silva, Astrid Cattel en ook de vaste krakers Hellegen Hendrik en 3Koteboekoe. We kunnen nu 80 zitplaatsen met 1.5 meter afstand aanbieden, maar hopelijk wordt alles de komende maanden nog weer verder versoepeld. Vanaf medio augustus gaat de kaartverkoop open.”
Op 11 september gaan een aantal vaste gebruikers van het Cultuurhuus tijdens een Open Huis in het Cultuurhuus hun activiteiten voor het komende seizoen presenteren.
Hanny: “Overigens merkten we nu al dat er een echte inhaalslag aan allerlei bijeenkomsten en vergaderingen aan kwam, zoals dat ook elders het geval blijkt te zijn. De zalen stromen vol. Het zou wel enorm helpen als we straks zonder al te veel beperkingen zouden mogen werken. Wij zijn straks klaar voor een mooi nieuw seizoen!”
Verder informatie:
www.cultuurhuusbraakhekke.nl