Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Marius in ‘t Hof Battummer van het jaar 2015

Gerrit Beldman erelid van de Battumse Pompers

Gerrit Beldman 1

BATHMEN – Zondag 15 en maandag 16 februari was het een gezellige boel in de residentie café De Brink van carnavalsvereniging “De Battumse Pompers”. Eén van de hoogtepunten van het weekend was de bekendmaking van de Battummer van het jaar 2015. Niemand minder dan Marius in ‘t Hof kreeg deze titel.

Het carnaval in Bathmen begon op zondagmiddag voor de kleine carnavalsvierder. De zaal was omgetoverd in een heus kinderparadijs met o.a. springkussen, een fantastische ballonclown, schminken en gratis popcorn en ranja. Ongeveer 100 kinderen genoten van dit prachtige feest. Een hoogtepunt was het bezoek van de echte Brandweerman Sam. Heel veel jongetjes en meisjes waren verkleed als brandweerman en volgens Prins Hafkamp de Eerste kon er zo een brandweerkorps worden opgericht. Alle kinderen, maar ook ouders konden op de foto met Brandweerman Sam en hier werd volop gebruik van gemaakt. Daarnaast is er altijd de verkiezing van het best verklede meisje en jongen. Deze eer gingen naar Daniël Halfman, samen met zijn zus Michelle verkleed als Vampier en Yara Verhulst uit Schalkhaar verkleed als Heks. Als verrassing krijgen ze een foto afgedrukt op canvasdoek.

Gerrit Beldman 2

Maandagmiddag zijn de Battumse Pompers naar het Dijkhuis geweest om met de bewoners een waar seniorencarnaval te vieren. Hier deed Jan Voortman, oud-Battummer van het jaar 1998 een prachtige voordracht en de bewoners liepen samen met de Raad van 11 in de polonaise. Hier werden Ton Koot, medewerkster Ria Rodijk en de oudste bewoner gehuldigd door de prins van de Pompers.

Om 18.00 uur begonnen de jaarlijkse biertapwedstrijden bij de residentie De Brink. In totaal deden er 20 teams van 6 personen mee aan deze knotsgekke wedstrijd. De jury bestond uit vier personen, Hendrik Haverkamp, bekend van normaal had ook zitting in de jury. De 20 teams werden beoordeeld door de jury op opkomst, snelheid, creativiteit, hoe worden de biertjes getapt en natuurlijk gedronken. Uiteindelijk werden de “Patatboeven” van cafetaria De Brink door de jury als algehele winnaar aangewezen. De originaliteitprijs ging naar team “de Peuken” en het snelste team was wederom het team “Café Wennes 1”. Er was een eervolle vermelding voor het team “de Landstormers”. Als oud-landstormer had Prins Hafkamp de Eerste de Landstormers uitgenodigd en ze waren als echte landstormers weer aanwezig.

Om 21.00 uur werd bekend wie de Battummer van het jaar 2015 zou worden. Dit jaar was het Marius in ‘t Hof die deze eer kreeg. Iedereen in Bathmen, maar ook in de verre regio heeft afgelopen jaar Marius leren kennen als Napoleon Bonaparte tijdens Bathmen Spant de Kroon. Marius, net zo groot als destijds Napoleon zelf, speelde een fantastische rol als Napoleon en er was geen betere Battummer die dat kon vervullen. Naast zijn rol als Napoleon heeft Marius zijn verdienste geleverd voor de Battumse Revue. Hier speelt hij al jaren de rol van Mans bij de familie “Windbuul”. In zijn jeugd was hij daarnaast actief bij de PJGO (de voorganger van de PJB) en o.a. oprichter van de Boeldag en de Avond4daagse. Wat ook bijzonder aan Marius is: hij is liefhebber van cultuur en sport en sponsort daarom als burger de Zuidloozaal in Cultuurhuus Braakhekke en een dames handbalteam. Oftewel, een verdiende Battummer van het jaar 2015. Onder toeziend oog van de vele bezoekers, verschillende oud-Battummers die ook aanwezig waren en natuurlijk de Landstormers kreeg Marius in ’t Hof de boerenkiel en de oorkonde van Prins Hafkamp de Eerste. Marius in ‘t Hof bedankte alle aanwezigen voor zijn titel en gaf aan dat hij totaal verrast was. Na de huldiging ging het feest nog lang door, en genoot de kersverse Battummer van het jaar 2015 van alle felicitaties en aandacht.

Een ander hoogtepunt van de avond was de huldiging van Gerrit Beldman als Erelid van de Battumse Pompers. Afgelopen jaar heeft Gerrit aangegeven om te stoppen bij de carnaval. Gerrit was 23 jaar geleden één van de oprichters van de Battumse Pompers en de laatste jaren President van de Battumse Pompers. Gerrit heeft zich altijd zeer veel ingezet voor de carnaval, niet alleen als penningmeester maar hij was ook zeer betrokken bij alle activiteiten die de Battumse Pompers doen. Daarom werd Gerrit ook gehuldigd en hij genoot hier intens van. Na afloop kreeg ook Gerrit vele felicitaties.

Kortom, carnavalsvereniging “De Battumse Pompers” kijkt terug op een zeer geslaagd carnaval!

Gerrit Beldman 3