Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Maryse Wulf nummer 1 op de lijst van Volt

Bathmen levert lijsttrekker voor de Statenverkiezingen

BATHMEN – Bathmen krijgt langzamerhand een reputatie als leverancier van politieke talenten. Naast Erik Stegink (landelijk) en Teuni Scholthof (gemeentelijk) is er bij de komende verkiezingen voor de Provinciale Staten wederom een dorpsgenoot die volop in de schijnwerpers staat. In dit geval Maryse Wulf als lijsttrekker voor de partij Volt.

De 33-jarige Maryse, dochter van Alexander en Tanja Wulf, is een geboren en getogen Bathmense. Ze doorliep de Dorpsschool in de tijd van onder andere Jan Favié en Henk Habermann. Hierna fietste ze met de Bathmense meute scholieren mee naar de Scholengemeenschap in Holten en vervolgens ging ze naar de UvA in Amsterdam om rechten te studeren. Nu woont ze alweer geruime tijd in Bathmen en is een bekende verschijning in het dorp.
En die bekendheid zou de komende tijd nog wel eens kunnen toenemen, want ze is in Overijssel lijsttrekker voor de Europese partij Volt die bekend staat als een positieve actieve partij voor zowel ‘jonge honden als oude rebellen’.

Vanwaar die interesse in politiek en waarom Volt?
‘Als kind hield ik van lezen, ik verslond boeken. Een paar jaar geleden kwam dat weer terug toen ik een e-reader kocht. Het boek ‘Zo hadden we het niet bedoeld’ over de toeslagenaffaire van Jesse Frederik maakte diepe indruk op me. Vooral het feit dat iedereen, van ambtenaar tot uitkeringsgerechtigde in wezen zijn uiterste best deed en met louter goede bedoelingen aan de slag ging sprak me aan. En dat het ondanks de goede bedoelingen toch zó uit de hand liep, maakte dat ik besloot me in te zetten om te proberen dit soort ellende in de toekomst te voorkomen.

En bij nadere bestudering van het politieke landschap kwam ik uit bij Volt. Ik denk dat via deze partij veel goeds voor iedereen tot stand te brengen is en daar wil ik me voor inzetten.
De kracht van Volt is dat de ‘komende generatie’ er grote invloed heeft en met een blik op de toekomst ook het belang een zo goed mogelijke maatschappij te realiseren. Volt gaat dan ook voor duurzaamheid en Maryse is er alles aan gelegen dat Overijssel klimaatneutraal wordt. Ook de armoedebestrijding staat bij haar, sociaal betrokken als ze is, hoog in het vaandel. Ze wil dicht bij de mensen staan.

Volt laat het niet bij cliché-matige retoriek, maar komt met concrete plannen. Zo wil men voor de armoedebestrijding hele praktische oplossingen aanbieden in de vorm van een samenwerking met ‘Geldfit’. Dit is een informatie en aanspreekpunt voor iedereen die in de problemen zit en praktische hulpverlening kan gebruiken.
Maryse: ’Het gaat erom dat we de mensen echt helpen, heel praktisch, zodat men niet verdwaald in een oerwoud van regelingen, bepalingen en uitkeringsinstanties’.

Maryse voelt zich bij de jonge Europees gezinde partij Volt thuis omdat ze al snel de indruk kreeg dat men er oprecht is. De mix van jong en oud is heel dynamisch. ‘Zo is bij ons 30% van de Statenkandidaten jonger dan 30 jaar, maar we hebben ook veel leden van boven de 60.’

Kortom voor de integere Bathmense die bij de ABNAMRO werkt en een bevlogen, maatschappelijk betrokken visie heeft, ligt wellicht een mooie politieke carrière in het verschiet.
Te beginnen met de Statenverkiezingen op 15 maart a.s.