Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Maykel Kers Nederlands kampioen politiesurvivalrun

Bathmen heeft een ‘Supercop’

BATHMEN – Als inbrekers slim zijn en de Bathmense krant lezen dan weten ze dat ze Bathmen beter kunnen mijden bij hun duistere activiteiten want met de conditie van de ‘Bromsnorren’ in Bathmen zit het heel goed.Afgelopen weekend waren in Doorn survivalrunwedstrijden waar een afvaardiging uit Bathmen aan mee deed. De organisatie had naast de gewone ‘burger’ survivalwedstrijden tevens het survivalkampioenschap voor politieagenten georganiseerd over een afstand van 9 km met ruim vijftig hindernissen. Elk parcours heeft zijn eigen karakter en het bijzondere van Doorn is dat er lange loopstukken zijn maar ook dat er daardoor op andere gedeelten veel hindernissen elkaar snel opvolgen waardoor er verzuring in de armen ontstaat en de ene atleet kan daar beter mee omgaan dan de ander.

De Bathmense politieagent Maykel Kers, in het dagelijkse leven werkzaam als politiesportinstructeur, voelde zich op dit parcours wel als een vis in het water en nam gelijk vanaf de start de koppositie in en stond deze ook niet meer af. Tot grote verrassing van zichzelf werd hij Nederlands kampioen survivalrun voor politie. Met een tijd van 1 uur en 19 minuten had hij een ruime voorsprong van 4 minuten op nummer 2.

Een andere politieagent, de 58-jarige survivalveteraan Ben Steinmeijer, die heel lang geleden de survivalsport naar Bathmen bracht en werkzaam is bij de politie als videochauffeur en motorrijder, werd in dit veld verdienstelijk 9e. Normaal gesproken zijn er leeftijdsklassen maar Ben was de enige politieagent boven de vijftig jaar die mee deed in zijn klasse maar ook in de 40-plus klasse zou hij met zijn tijd nog 3e zijn geworden.

Bij de ‘gewone’ wedstrijden op hetzelfde parcours als voor de politie lukte het Roel de Ruiter dit keer niet om het podium te halen. Roel had moeite met de elkaar snel opvolgende hindernissen waardoor hij niet lekker in de wedstrijd kwam te zitten. Hij werd dit keer vierde in de 40-plus klasse. In het overallklassement op de Korte Survival Run staat Roel nog steeds derde.

Bij de jeugd wisten Lisel, Adne en Ian Huntink allen hun run te volbrengen maar konden nog niet om de prijzen mee doen.