Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Medisch Centrum Bathmen heropend

medisch-centrum-bathmen

BATHMEN – Wethouder Jan Jaap Kolkman heropende vrijdagavond officieel het Medisch Centrum Bathmen. Hij deed dit samen met het ‘oudste’ huisartsenpaar Meima-Wubbe, mede-inspiratoren van de reorganisatie onder de Bathmense huisartsen én van het samenbrengen onder één dak van drie huisartsenpraktijken. Door met z’n drieën het doek van de gedenksteen te verwijderen was de opening een feit en kon het glas worden geheven!

Huisarts Ettema gaf in zijn welkomstwoord te kennen dat het eerst nog heel wat voeten in aarde heeft gehad vóórdat het allemaal zover was. Pensionering van de drie dorpsdokters Westra, Blauw en Wubbe was eigenlijk voor hun opvolgers al wel aanleiding om de zaken in de toekomst wat anders te regelen en bovendien was het voor twee van de drie praktijken noodzakelijk om naar een ander onderkomen om te zien. Wel even een zoektocht maar uiteindelijk kwam men op dit gebouw aan de Apenhuizerweg terecht waar de o.a. de apotheek al gevestigd was én de praktijk van Meima en Wubbe. Zíj kwamen dan ook met het idee om alle drie de praktijken daar onder één dak te brengen, temeer omdat het gedeelte dat door Thuiszorg gehuurd was, vrijkwam.

Aldus geschiedde…. Een grootscheepse, interne verbouwing werd opgestart, begeleid door Ruud Pahlplatz die er toch even zijn handen vol aan had.

Daarnaast natuurlijk de samenvoeging en de verhuizing van de huisartsenpraktijken. Ettema stak niet onder stoelen of banken dat de assistentes (die allemaal mee zijn gegaan) het niet makkelijk hebben gehad, want het werk moest natuurlijk gewoon doorgaan onder het boren en zagen door en de patiënt moest er zo min mogelijk van merken. Maar het is gelukt! En het Medisch Centrum van Bathmen is daarmee klaar voor de toekomst!

In het ‘groene’ gedeelte van het centrum huizen huisartsen Penninga, Pahlplatz, Ettema en Meima en in het ‘gele’ gedeelte huisartsen Overbeek en Noordijk. Samen met praktijkondersteuners, de apotheek, jeugdgezondheidsteam, GGD, podotherapie, consultatiebureau, enz. vormt het Medisch Centrum Bathmen een zo compleet mogelijke voorziening waarvan zo’n 8000 patiënten uit Bathmen en regio gebruik kunnen maken. Een prachtige aanwinst!