Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Mei Cinebat filmnieuws

Durf jij je smartphone te delen?

BATHMEN – In de Italiaanse film Perfetti Sconosciuti (letterlijk: volmaakte vreemden) besluit een groepje goed bevriende echtparen om tijdens een etentje alle telefoontjes en berichtjes te delen die ze binnenkrijgen. Kom zaterdag 20 mei kijken hoe dit komische drama afloopt, want de echtparen blijken meer geheimen voor elkaars partner en vrienden te hebben dan ze dachten…

Perfetti Sconosciuti

Eva en Rocco, een getrouwd stel van rond de veertig met een puberende dochter, hebben drie bevriende stellen uitgenodigd voor een etentje bij hun thuis. De meesten kennen elkaar al lang, maar Carlotta, de tweede vrouw van Lele, is nog vrij nieuw in het groepje. Het groepje kijkt vol spanning uit naar de komst van de pas gescheiden Peppe, die heeft aangekondigd zijn nieuwe vriendin mee te zullen nemen. Maar hij arriveert alleen: zijn vriendin was niet lekker.

Tijdens het voorgerecht komt het gesprek op een vrouw die haar man op overspel betrapte toen ze in zijn smartphone compromitterende boodschappen aantrof. Eva stelt jolig voor dat iedereen zijn mobieltje op tafel legt en dat ze alle binnenkomende telefoontjes en berichtjes die avond met elkaar zullen delen. Ze hebben als goede vrienden toch niets voor elkaar te verbergen?

Niemand durft te erkennen dit een minder goed idee te vinden en schoorvoetend gaat iedereen akkoord. Maar wat bij de pasta nog een leuk spelletje tussen vrienden lijkt te zijn, ontwikkelt zich tijdens het vleesgerecht en de tiramisu tot een pijnlijk gebeuren. Het wordt duidelijk hoe weinig ze eigenlijk van elkaar weten, zelfs van de eigen partner…

 

Zootropolis

Jong en oud kunnen wegdromen in de wereldstad Zootropolis. Hier leven de grootste en kleinste dieren in harmonie met elkaar, wat zorgt voor de nodige uitdagingen die weer tot creatieve oplossingen leiden. Konijn Judy Hopps gaat samen met vos Nick Wilde op een boeiende en vermakelijke zoektocht. Onderweg komen ze verschillende dieren tegen, heerlijk stereotype bedacht. Dieren met hun van nature aanwezige karakters, bijvoorbeeld de luiaards, die de plaats van ambtenaren innemen. Echt leuk! Wat dat betreft toont Zootropolis een luchtige afspiegeling van onze samenleving. Het is een film vol goede grappen en komische situaties.

 

Met de bovenstaande films wordt het filmseizoen 2016-2017 afgesloten. Daarom is er extra na de familiefilm voor de jeugd een (gratis) ijsje en zijn er voor de volwassenen in de pauze (gratis) pizzapuntjes. Cinebat start weer op 16 september.

 

Filmdatum: zaterdag 20 mei om 18.15 uur Zootropolis en om 20.30 uur Perfetti Sconosciuti

Kosten: € 5,-.

Plaats: Cultuurhuus Braakhekke

Films nieuwe seizoen: zie www.cinebat.nl