Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Met de Zonnebloem naar Bathmen te Paard

BATHMEN – “Het is weer voorbij! De zomer? Neen, die hebben we nog tegoed, dacht ik. Ik bedoel de mooie middag voor de 30 ouderen uit Bathmen en omstreken. Ja, ook uit de omgeving van Bathmen, want er waren ook senioren uit andere dorpen. Bijna allemaal, als dat nodig bleek, door vrijwilligers thuis opgehaald.”

De middag wordt jaarlijks door de Bathmense Rijvereniging aangeboden aan de ouderen en vormt een onderdeel van het vijfdaagse evenement “Bathmen te Paard” dat de rijvereniging elk voorjaar houdt in manege ’t Ruiterkamp. En dat alles door een keur van leden en vrijwilligers.

“In de bak van de manege streden vrouwen en mannen om de hoogste eer. Daarvoor lieten zij hun paarden rennen en springen; het was een lieve lust om dit te beleven. Met onze neus er bovenop, dus lekker dichtbij, vanaf het gezellige terras. En als de strijd niet beslist werd, laste men een beslissende wedstrijd in en die werd een “barrage” genoemd. Zo leer je nog wat op je oude dag en dat allemaal onder het genot van koffie, thee, en limonade en natuurlijk ook van een straffe borrel of anderszins. En de hartige hapjes waren ook niet vergeten. Alles geserveerd door de attente vrijwilligers van de Zonnebloem. en gezellige middag om niet te vergeten en vanzelfsprekend voor herhaling vatbaar, dacht ik. Hierbij Bathmen te Paard nogmaals hartelijk bedankt voor deze middag”, aldus de heer Van der Velden.