Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Moestuinproject De Dorpsschool

Moestuinproject De Dorpsschool

BATHMEN – Het is half april en de eerste groene sprietjes komen tevoorschijn in de moestuinbakken van de Dorpsschool. Radijsjes, peultjes en spinazie wagen zich als pioniers boven de grond.

Een jaar of twee geleden werd de kiem voor een schooltuin gelegd in de leerlingenraad. Kinderen waren enthousiast over het idee op school hun eigen groenten te kunnen verbouwen. De ouderraad is met die wens aan de slag gegaan en ontdekte het concept van de makkelijke moestuin (makkelijkemoestuin.nl). Mede dankzij de inspanningen van opa Gerrit Halfman heeft nu elke klas haar eigen houten bakken, verdeeld in vakjes van 30 x 30 cm. Voor ieder vakje kozen de leerlingen een andere groente. In de klas leren de kleuters dat uit een zaadje een plantje groeit en groep acht leert waarom bijen zo belangrijk zijn voor ons voedsel. In de tuin zien ze dit alles in de praktijk. Ze verzorgen de plantjes zelf en leren al doende hoe verschillende plantjes groeien, wat er allemaal nodig is om uit een zaadje een radijs of worteltje te laten ontstaan. En hoe leuk dat is.

Op 31 maart is de Dorpstuin officieel geopend en met het enthousiasme waarmee de kersverse tuinders aan het zaaien en gieten zijn gegaan, is het wachten op de eerste oogst. Natuurlijk mogen de leerlingen dan hun zelf verbouwde producten proeven!

Nieuwsgierig? Volg de ontwikkelingen op http://moestuintjesvddorpsschool.simplesite.com