Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Mooie kans om mee te helpen aan een duurzaam Bathmen!


Bathmen – Een enthousiaste groep vrijwilligers, verenigd in Coöperatie Noaber-Energie Bathmen, is sinds 2018 druk bezig met het verduurzamen van Bathmen. Ambitie: Bathmen duurzaam in 2030! Dat klinkt ambitieus en dat is het ook, maar het is ook nog eens haalbaar. Met het programma BattumUp geven we daar richting aan. Hoe?

Verduurzamen van huizen
In Cultuurhuus Braakhekke kun je iedere twee weken binnenlopen voor advies: isolatie, opwek van zonnestroom met panelen, warmtepompen etc. De energiecoaches brengen ook huisbezoeken om gratis advies op maat te geven, inclusief het benutten van subsidiemogelijkheden.
Heb je al eens iemand aan de deur gehad met een wijkcampagne? Regelmatig is zo’n gesprek startpunt voor een comfortabeler en zuiniger huis!
Samen met de gemeente en Jochem ten Boeke (gemeente Deventer, projectleider) geven we dit project inhoud.

Biogas/groengas
Vijf ondernemende boeren in buurtschap Oxe produceren biogas door mestvergisting. Dit gas wordt geleverd aan twee Deventer bedrijven. De volgende groep boeren staat klaar om ook hiermee aan de slag te gaan. De coöperatie hoopt binnen enkele jaren zoveel biogas te produceren dat dit aardgas kan vervangen bij de consument thuis. Dit project voeren we samen met de gemeente Deventer uit met projectleider Merlinn van Nieuwkuijk.

Zonne-energie
We hebben tussen 2019 en 2022 zes boerendaken belegd met zonnepanelen, genoeg voor 100 huishoudens. Zonnepark De Bathmense landen, een project van Erik en Jolanda Brilman, is gereed en wekt stroom op voor 4000 huishoudens. Nu willen we samen met enkele boeren een Zonnepark in Zuidloo gaan ontwikkelen.

Gebiedsgebonden aanpak
Samen met boeren in onze omgeving willen we een plan maken om het platteland te verduurzamen (minder uitstoot, meer biodiversiteit, betere waterkwaliteit) maar wel de familie bedrijven een (ook financieel) gezonde toekomst te geven. Hier is Willem de projectleider.

Kortom: We boeken mooie resultaten en hebben uitdagende plannen. Spreekt dit je aan en heb je zin ons te helpen? Graag! Zeker op bestuurlijk vlak kunnen we versterking gebruiken.
Mail info@noaber-energie.nl of bel Karel Horn op 06-114 338 23. Ch