Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Mooie vondsten in Bathmen!

Christaan (l) en Appie met mooie vondsten.

LAREN-BATHMEN – Christiaan Harkink uit Laren is ondanks zijn jeugdige leeftijd dusdanig geboeid door de Tweede Wereldoorlog, dat hij hobbymatig zoveel spullen uit die tijd heeft verzameld, dat hij er nu een beginnend museum van heeft kunnen inrichten.Christiaan: “Sinds 2011 is mijn interesse voor die periode gewekt en dan vooral voor de omgeving van Laren. Ik heb veel gelezen over deze tijd uit regionale boekjes en ben later ook zelf met de metaaldetector aan het speuren gegaan. In de tussentijd heb ik al een hoop vondsten gedaan in de grond, zowel Duitse als Canadese achterblijfselen. Ook in schuurtjes of op zolders kwamen af en toe nog wel eens dingen voor de dag die mensen aan mij schonken. Inmiddels heb ik een klein museum opgebouwd met plaatselijke relikwieën.”

Een mooi plekje vinden waar met de metaaldetector gezocht kan worden vergt veel tijd en onderzoek. Het lezen van boeken, bestuderen van oude luchtfoto’s, of de verhalen van mensen die de oorlog nog meegemaakt hebben, is van groot belang.

“Via Ina Langeler ben ik in contact gekomen met haar vader Appie Stegink. Hij wist zich nog een plek te herinneren in Bathmen waar mogelijk nog wat zou kunnen liggen. Samen met Appie ben ik naar deze plek toe geweest om met de metaaldetector te kijken of er nog wat zou liggen. We hadden geluk. Een Duitse veldfles(nog gevuld!) hebben we kunnen vinden, eveneens een eetketeltje dat iedere Duitse soldaat bij zich droeg. Deze spullen worden goed bewaard en krijgen een mooi plekje in het museum aan de Rossweg in Laren.”

Mochten mensen een kijkje willen nemen in het museum, zelf een interessante plek, weten net als Appie, of zelf nog wat hebben liggen waar ze niets mee meer doen, dan kunnen ze contact opnemen met Christiaan, tel. 06-15566279″.