Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Music for Hitch

BATHMEN – BBKK kunstlezing door Drs. Ben Coelman over de wisselwerking tussen beeld en muziek in de films van Alfred Hitchcock.Alfred Hitchcock is zonder twijfel een van de grootste en meest veelzijdige cineasten van de 20ste eeuw. Zijn carrière strekt zich uit van 1925 tot 1975. In die lange periode produceerde hij meer dan 50 films. Voor zijn beste films werkte de Britse regisseur samen met een aantal gerenommeerde componisten, zoals Franz Waxman, Miklas Razsa en Bernard Herrmann.

De betrekkingen met deze musici verliepen niet altijd even rimpelloos, maar het resultaat was een aantal meesterwerken, waarin muziek en beeld een perfecte combinatie vormen. In de lezing komen een zestal Hitchkock films, uit de periode 1940-1960, uitgebreid aan de orde aan de hand van een ruime selectie van filmfragmenten, foto’s en muziek.

Ben Coelman bekwaamde zich, na zijn universitaire studie geschiedenis, op het gebied van marketing- en communicatie. Hij is sinds 1997 verbonden aan de Nederlandse Reisopera te Enschede. Daarnaast is hij werkzaam als adviseur op het gebied van klassieke muziek voor theaters.

Cultuurhuus Braakhekke Bathmen, woensdag 14 maart, aanvang 20.00 uur.

Entree € 7,00 p.p., BBKK-leden gratis.