Bathmensekrant.nl is een uitgave van Artzet Media en heeft als doelstelling het dagelijks nieuws uit het verspreidingsgebied van de Bathmense Krant te brengen in de vorm van een online krant.

Muziekclinics ‘Music makes you happy’ op basisscholen Bathmen groot succes

Start muziekseizoen 2019-2020

BATHMEN – Met de muziekclinics ‘Music makes you happy’ voor bijna 200 leerlingen van de groepen 4, 5 en 6 van basisscholen Dorpsschool, Looschool en Rythmeen heeft muziekvereniging Orpheus de aftrap gegeven van een nieuw muzieklesseizoen.In muziekclinics van ieder 45 minuten hebben juf Liesbeth Vernout en voorzitter / ad interim docent André Olden tekst en uitleg gegeven over verschillende instrumenten. Het kleine koper (bugel en trompet) en grote koper (hoorn, bariton en trombone) kwamen eerst aan bod. De jongens en meisjes mochten op een echt mondstuk een bromvlieg nadoen, want zo maakt men geluid, door trillingen.

En daarna werd de altsaxofoon ‘voorgesteld’ en kreeg men uitleg over het spelen op een houten rietje (!?) en het geluid dat een saxofoon maakt. Het slotstuk was het samenspel van de leerlingen op verschillende slagwerkinstrumenten aan de hand van een muziekstuk. Een muziekstuk, bestaande uit de fruitsoorten appel, peer en sinaasappel, werd met veel enthousiasme gespeeld op een o.a. cowbel, tambourine, triangel of trommel.

De leerlingen kunnen zich nu inschrijven voor vijf kennismakingslessen per instrument die de docentes Liesbeth Vernout (klein en groot koper), Linda Arnoldus (saxofoon) en Ronny Wolterink (slagwerk) na de herfstvakantie in de BSO uren gaan geven. Laagdrempelig kennismaken met verschillende types muziekinstrumenten wordt op deze wijze door Orpheus verzorgd op de basisscholen.

Naast deze kennismakingslessen kan een ieder bij Orpheus individueel muziekles nemen van 25 minuten per week, die gegeven wordt in een van de vele zalen van Cultuurhuus Braakhekke aan de Schoolstraat. Dat zijn dus ook muzieklessen op klein en groot koper, saxofoon en slagwerk. De leerlingen worden zo snel mogelijk in een zogenaamde blazersklas gevoegd om samen muziek te maken.

Voor meer informatie over de kennismakingslessen tijdens de BSO uren en/of individueel muziekles en/of blazersklas kunt u contact opnemen met Jorine Bos, 06-13179220 of e-mail: muziekles@orpheus-bathmen.nl

Voor meer informatie over Orpheus kunt u contact opnemen met André Olden, 06-11608714 of e-mail: andreolden40@gmail.com