Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Muziekvereniging Orpheus huldigt 4 leden voor samen 175 jaar lidmaatschap

BATHMEN – U lees het goed: Muziekvereniging Orpheus huldigt 4 leden voor gezamenlijk 175 jaar lidmaatschap van Orpheus en de muziekbond KNMO. Trotse voorzitter André Olden mocht tijdens de Algemene Ledenvergadering op 6 juli 2021 de jubilarissen Janneke Zwiers, Gerard Stegink, Herman Muileman en Fokko Brouwer mooie worden toespreken, de oorkonde en bij behorende speldjes overhandigen.

Janneke Zwiers was de eerste die toegesproken werd in aanwezigheid van leden en medemuzikanten het fanfareorkest en kapel De Langenberger Muzikanten. September 1995 startte Janneke bij Orpheus waar ze begon op altsaxofoon met docente Linda Arnoldus. Voorzitter Olden roemde haar voor haar muzikale spel op de saxofoon en de plekken die ze op verschillende instrumenten waaronder ook de bugel, ten dienste van en in het orkest heeft ingevuld. Naast zitting in verschillende commissies heeft Janneke vele jaren bestuurslid en penningmeester geweest en ze dat nog steeds. Een Orpheus lid in hart en nieren. Voor haar 25 jaar lidmaatschap van Orpheus en daarmee van de bond KNMO, kreeg ze een zilveren speld van de KNMO met oorkonde aangereikt door voorzitter Olden, met een bos bloemen.

(12 september 1995 gestart)
Op 1 januari 1971 was Gerard Stegink begonnen als muzikant bij Orpheus waarbij dit van huis uit werd meegegeven door zijn vader. Gestart op de trompet is hij dit instrument altijd trouw gebleven zowel in het fanfareorkest als bij de kapel De Langenberger muzikanten bij. Naast het musiceren memoreerde voorzitter Olden dat Gerard tegens 20 jaar dirigent is geweest van de Langenberger Muzikanten én vele jaren bestuurswerk hebt gedaan waaronder de functie als voorzitter. Een grote felicitatie is hier dan ook op zijn plaats want Olden mocht Gerard de versierselen zijnde een vergulde speld met 1 zirkonia met oorkonde overhandigen voor zijn 50 jaar lidmaatschap van Orpheus en de bond KNMO.

Jubilaris Herman Muileman is op een later moment (2015) bij Orpheus gekomen na het helaas eindigen van het bestaan van muziekvereniging Kunstmin in Gorssel. Herman zocht een andere vereniging in de regio en die vond hij in Bathmen. Als paukenist en percussionist voelt Herman zich als een vis in het water achter in het orkest.
Doordat Herman altijd lid is geweest van muziekverenigingen die verbonden zijn/waren van de KNMO en haar voorgangers te weten, heeft André Olden de eer om Herman te mogen feliciteren voor zijn 50 jaar lidmaatschap van de muziekverenigingen Kunstmin en daarna Orpheus. Ook hij kreeg een vergulde speld met 1 zirkonia van de KNMO met oorkonde, en een bos bloemen aangereikt voor voorzitter Olden. Wederom klonk een groot applaus van de aanwezige leden.

Als vierde jubilaris was Fokke Brouwer tijdens de Algemene ledenvergadering aanwezig om voorzitter Olden aan te horen. Fokke werd in geroemd om zijn betrokkenheid en trouw lid maatschap maar ook om zijn rake opmerkingen en bijzondere humor. Het spelen op de esbas gaat helaas niet meer en dat vindt hij erg jammer maar Fokke blijft nog lid om Orpheus hiermee te steunen. Naast het spelen in het fanfareorkest en jeugdorkest (?!) haalde voorzitter Olden zijn vrijwilligerswerk als archivaris van Orpheus. Tientallen dozen met mappen, vergaderstukken, jaarverslagen en jubileumboeken zijn geordend, foto’s gescand. Daarvoor dankt Olden Fokke voor zijn inzet voor Orpheus. Als collega bassist was het voor voorzitter André Olden een groot genoegen om Fokke in bijzijn van Orpheus leden te feliciteren voor ook maar liefst 50 jaar lidmaatschap van Orpheus en de bond KNMO. Een vergulde speld met 1 zirkonia van de KNMO met oorkonde werd trots door Fokke in ontvangst genomen. Hij was er zichtbaar blij mee.
En zo poseerden 4 trotse Orpheus leden met in totaal 175 jaar lidmaatschap samen met voorzitter Olden voor de camera, met de speldjes, oorkondes en bloemen in de hand.