Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Muziekvereniging Orpheus sluit seizoen af met zomeravondconcerten

BATHMEN – De verschillende onderdelen van muziekvereniging Orpheus sluiten hun muzikale seizoen af met een aantal zomeravondconcerten in de maand juni. Het begint op een traditie te lijken, want er wordt wederom een aantal wijken in Bathmen bezocht. De concerten vinden plaats op dinsdag 23 juni, donderdag 25 juni en dinsdag 30 juni en ze beginnen om 19.30 uur.

Op dinsdag 23 juni zal het fanfareorkest onder leiding van Berjan Morsink een fris en luchtig muzikaal programma ten gehore brengen, waarbij de diverse instrumentgroepen goed aan bod komen. Het fanfare orkest wisselt haar programma af met een optreden van de Blazersklas én het leerlingenorkest. Dirigent Eugenie Alberts-Pol heeft een leuk programma met de jongens en meiden voorbereid, waarbij het leerlingenorkest ook deze keer wordt aangevuld met enkele ´senior´leden op het zware koper. De locatie van dit concert is nog niet definitief, want net voor het ter perse gaan van de krant moest een alternatief voor de 23e worden gezocht. Houdt de facebook en internetpagina in de gaten.

Op donderdag 25 juni zal de Egerländer kapel De Langenberger Muzikanten op het pleintje van de Walnotenhof vanaf 19.30 uur Böhmische volksmuziek laten klinken. Dirigent Gerard Stegink zal de groep van 20 muzikanten met daarnaast zang van Herman Pakkert en Riet Wientjes aansporen tot muzikale hoogtes. De Walnotenhof grijpt dit moment aan om haar 10 jarig bestaan te vieren.

En op dinsdag 30 juni 2015 zal het seizoen afgesloten worden met een zomeravondconcert op de speelweide van de Vegerinkskamp. Ook nu weer zal het fanfareorkest onder leiding van Berjan Morsink een fraai en licht programma ten gehore brengen. Ditmaal zal het fanfareorkest afgewisseld worden met een optreden van slagwerkgroep Battle. Instructeur/dirigent en tevens slagwerkdocent Ronny Wolterink zal een deel van het programma van het voorjaarsconcert laten horen en zien en ook enkele nieuwe werken. De slagwerkers spelen sinds dit seizoen ook op menig melodisch slagwerk zoals een xylofoon en klokkenspel, waardoor een breder repertoire kan worden gespeeld.

Voor de liefhebbers en geïnteresseerde in blaas – en slagwerk muziek zijn de zomeravondconcerten een mooie gelegenheid om in een ongedwongen sfeer en omgeving  te genieten. Bij slecht weer gaat het concert van de betreffende avond niet door.

Degene die interesse heeft om vanaf het nieuwe seizoen lid te worden als gevorderde muzikant of als beginnende muzikant, kan informatie verkrijgen bij Janneke van Mierlo (coördinator opleidingen, 06-48502254 / muziekles@orpheus-bathmen.nl) of bij André Olden (voorzitter, 06-11608714 / andreolden@online.nl).

Orpheus is een leuke vereniging die op een enthousiaste wijze een bijdrage levert aan de cultuur in Bathmen en uw eigen muzikale ontwikkeling. Wees welkom!