Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Natuurliefhebber zonder hoogtevrees gezocht

BATHMEN – Rondom Bathmen is de Uilenwerkgroep actief. De uilenwerkgroep is onderdeel van de Vogelwerkgroep Bathmen en beheert ongeveer 100 kasten van steenuilen, kerkuilen, bosuilen en torenvalken.Deze kasten worden jaarlijks gecontroleerd, schoongemaakt en onderhouden door een kleine enthousiaste groep mensen zonder hoogtevrees. Broedresultaten worden doorgegeven aan landelijke instanties.

Rode lijst

De regering heeft in het najaar van 2017 de nieuwe Rode Lijst van bedreigde Nederlandse broedvogels gepubliceerd. Op de lijst staan 87 soorten; dat is 44% van alle vogels die in ons land broeden. Het aantal vogels in de gevarenzone is ten opzichte van de vorige Rode Lijst uit 2004 toegenomen met 9 soorten, waaronder de torenvalk. De steenuil staat al langer op de rode lijst.

De Uilenwerkgroep faciliteert broedgelegenheid voor vogels en informeert de eigenaren van de broedlocaties over de uilen en hun gewoontes.

 

Vrijwilligers

Zoals zoveel verenigingen heeft ook de Uilenwerkgroep last van vergrijzing en is dus op zoek naar natuurliefhebbers zonder hoogtevrees, die ook nog een beetje handig zijn met hout of met Office/Excel en social media. Voor meer informatie stuurt u een mail naar meijerellen@telfortglasvezel.nl