Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Nie Wies op Paasvuur Dortherhoek

BATHMEN – In de buurtschap Dortherhoek is weer een mooie ‘poasboake’ gebouwd op het perceel aan de Gorsselseweg op de hoek bij de Oxersteeg. Er is genoeg snoeihout gebracht en door de hulp van de vele vrijwilligers van de buurtvereniging wordt ook dit jaar, zoals u gewend bent, deze mooie traditie in ere gehouden.De ‘boake’ zal op eerste Paasdag worden ontstoken. De fakkeloptocht voor de kinderen begint om 20.15 uur en aansluitend wordt dan het paasvuur ontstoken, zo rond de klok van half negen. De fakkels zijn vanaf 19.30 te koop uur bij de ingang van het terrein voor 2 euro per stuk. Net als in voorgaande edities wordt de fakkeloptocht gehouden op het paasvuurterrein aan de Gorsselseweg. Gebruik van eigen fakkels is niet toegestaan in verband met de veiligheid. Ook wordteen maximum aantal van150 deelnemers ingesteld, net als in voorgaande jaren; dit is ook in verband met de veiligheid. Voor de allerkleinsten of kinderen die dat leuk vinden, zijn er ook ‘glow in the dark’ lichtjes; hiermee mogen ze de hele avond lopen.

Het publiek hoeft niet bang te zijn om koud of nat te worden, want bij het vuur blijft men lekker warm en anders is er de goed verwarmde en gezellige feesttent. Ook dit jaar is er een goed muzikaal programma. Deze keer geen Bathmense formatie, maar wel een band uit de regio, want men heeft de boerenrocksensatie ‘Nie Wies’ kunnen contracten om er een mooi feest van te maken, 100% rock & lol (www.niewieslive.nl). Het geheel wordt ook nog eens ondersteund door de bekende buurt DJ Kevin van de Bonke.

Snoeihout kan er niet meer gebracht worden, zoals vorige week al werd aangekondigd. Daarvoor kunt u vast nog wel bij andere paasvuren in de regio terecht.

Voor meer informatie kijk op www.dortherhoek.nl