Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Niek Hafkamp Prins carnaval van de Battumse Pompers

Niek Hafkamp Prins

BATHMEN – Prins Hafkamp de Eerste, in het dagelijkse leven beter bekend als Niek Hafkamp, is de nieuwe Prins van de Battumse Pompers. Zijn benoeming vond zaterdagavond 10 januari, volgens goed carnavalesk gebruik om 23.11 uur plaats. Hij wordt dit jaar bijgestaan door Adjudant Swinkels, Remi Winkels.Tijdens de feestelijke en gezellige avond met diverse carnavalsverenigingen uit de regio (Wijhe, Boerhaar, Zutphen, Deventer en Colmschate), zorgde de DJ’s voor gezellige muziek in de door de Battumse Pompers omgedoopte residentie “Café de Brink”. Het hoogtepunt van de avond was natuurlijk de benoeming van Prins Hafkamp de Eerste. Nadat op ludieke wijze afscheid werd genomen van Prins Hertogh Jan (Martin Willemink) en zijn Adjudant Jootje (Johan Schutte) werden de nieuwe Prins en de Adjudant bekend gemaakt. Onder luid applaus en op de muziek van “Metallica” kwam de Prins het podium op.

Niek Hafkamp is al een bekende persoonlijkheid uit Bathmen en de 23e prins van de Battumse Pompers. Als leadzanger van de Battumse band “The Rousers” weet hij als geen ander hoe je een feest moet bouwen. In de proclamatie van de “Zijne Hoogheid” staan diverse eretitels vermeld zoals: “Geen grondbezitter van de Zeedijk” tot “Landstormer van Brink tot Apenhuizen”. Het motto van Prins Hafkamp de Eerste is “genieten”. Dit blijkt ook wel weer uit punt negen van zijn proclamatie; Bij het welbekende nummer “mien schoonmoeder hef een drumstel” wordt er verwacht dat iedereen uit volle borst gaat meezingen. Feest gegarandeerd!

Het carnavalsweekend is van zaterdag 14 t/m maandag 16 februari. De Battumse Pompers zullen dan weer verschillende activiteiten organiseren met zondagmiddag kindercarnaval en op maandag de bekende biertapwedstrijden en de bekendmaking van De Battummer van het jaar 2015. Ook zal er weer een bezoek aan het Dijkhuis worden gebracht om met de bejaarden van Bathmen weer een gezellige middag te houden.

Kortom, het wordt weer supergezellig in Bathmen!