Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Niet te somber!

Protestantse gemeente Bathmen-Okkenbroek

BATHMEN / OKKENBROEK – Het is januari. Buiten is het soms heel somber weer. Nat, guur, donker. Soms voelt je leven ook zo. Dan lijkt het of niets meer lukt. Of iedereen om je heen ziek wordt, of erger. De branden in Australië. Maffe presidenten die de wereldvrede in gevaar brengen. Vulkaanuitbarstingen die mensen van huis en haard verdrijven. Allemaal zaken waar we geen grip op hebben. Machteloos zijn we. ZIJN we machteloos?Ik geloof van niet. Ik geloof dat het uiteindelijk goed zal komen. Hoe? Ik heb geen idee. God geeft ons de opdracht om de wereld beter te maken. Voor jezelf, voor je medemens, voor de aarde. Hij werkt door mensen. Zo gebeuren er wonderen. Niet per sé wat jij wilt, maar toch. Je moet er oog voor hebben.

Wat we voor de aarde kunnen doen weten we zo onderhand allemaal wel. Kleine stapjes, gemaakt door velen, helpen toch!

Wat we voor onszelf kunnen doen, is al lastiger. Balans vinden in je leven. Zoals de nieuwe predikanten zo mooi verwoordden: maak dat de verschillende kamers in je huis op orde zijn. Besteed voldoende aandacht aan je werk, je relaties, je vrije tijd, je ziel/innerlijk bijvoorbeeld.

Wat kun je voor je medemens doen? Als je je hart volgt, komt het meestal goed. Stuur dat kaartje gewoon. Loop een keer langs. Ga samen wandelen. Doe een boodschapje. Negeer elkaar niet. Je voelt je pas mens als je gezien wordt. In de kerk proberen we dat ook te doen. Dat heet omzien naar elkaar. We doen dat door voor elkaar te bidden, een bloemetje te brengen, een kaartje te sturen, koffiedrinken organiseren op vrijdagochtend en nog veel meer. Wil jij ook helpen? Je bent altijd Wel:Kom!