Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Nieuw bij Olden Makelaars: digitale verkoop bij inschrijving van landbouwgrond

BATHMEN – André Olden: “Het nieuwe jaar 2020 is begonnen en we hebben als NVM makelaars er een mooi stuk werkgereedschap bij. Een digitaal portaal waarmee kopers op een door NVM makelaar ter verkoop aangeboden perceel landbouw- of bosgrond, biedingen kunnen uitbrengen. Veel bestaande vastgoedveilingsites bieden onroerend goed aan, die in opdracht van banken en curators (vanwege faillissement) dienen te worden verkocht, de zogenaamde ‘gedwongen verkopen’. Er was behoefte aan een vastgoedveilingsite voor ‘normale verkopen’, zonder druk van de bank of curator waarbij alle kopers dezelfde kansen krijgen om geld te bieden op onroerend goed. En die is er nu: NVM Online Bieden. In 2019 geïntroduceerd voor de verkoop van woningen, nu ook geschikt voor de verkoop van percelen landbouwgrond en bos.”André Olden van Olden Makelaars is groot voorstander van transparante processen bij een verkoop bij inschrijving. Waar tot voor kort de kopers met biedingsenveloppe(n) de zaal binnen kwamen lopen en hoopten dat zij voldoende ‘hoog’ hadden ingeschreven, kan er vanaf heden transparant geboden én gevolgd worden. De biedingen op een perceel zijn zichtbaar, maar de naam van de kopers uiteraard niet. Via een speciale inlogcode verkrijgen bieders – potentiële kopers – toegang om een bod uit te brengen gedurende een vooraf voor iedereen gelijke ingestelde biedperiode. Het systeem is vergelijkbaar met de tool van ‘vakantieveilingen’ waar de tijd om geld te bieden afloopt. De verkoper heeft na het sluiten van de biedingsronde de mogelijk om de grondverkoop aan de hoogstbiedende te gunnen of niet. Of dat hij/zij de verkoop intrekt vanwege onvoldoende opbrengst.

Olden Makelaars ziet als lid van de NVM in deze verkooptool goede toepassingsmogelijkheden om voor bestaande en nieuwe klanten een transparante digitale verkoop bij inschrijving te organiseren met een hogere verkoopopbrengst en verkoopslagingskans als gevolg. Uiteraard kan Olden Makelaars de grondverkoop ook op de traditionele wijze – met een bord in het perceel en een vraagprijs – voor u verzorgen.

Voor informatie over de dienstverlening van Olden Makelaars bij verkoop, aankoop en/of taxatie van percelen landbouwgrond, bosgrond, landbouwbedrijf en/of landelijk wonen: bel voor een vrijblijvend gesprek met André Olden, 06-11608714 of stuur een e-mail naar: andre@oldenmakelaars.nl