Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Nieuwe dorpsbeiaardier

in Bathmen

Bauke bij zijn eerste bespeling.

BATHMEN – Bauke Reitsma is met ingang van 1 februari 2020 benoemd tot dorpsbeiaardier van Bathmen en stadsbeiaardier van Deventer als opvolger van Jan Willem Achterkamp.De 43 jaar oude Bauke is stadsbeiaardier in Almere en Weesp en dorpsbeiaardier in Baarn. In al deze functies heeft hij buiten de reguliere bespelingen (samen-)gespeeld met een brassband in Almere; tijdens het jaarlijks concert Weesp Chamber Music Festival en is betrokken bij de organisatie van de zomerconcerten in Weesp en Baarn. Daar heeft hij ook een carillonproject voor basisscholen opgezet.

Bauke zegt over zichzelf: “Als beiaardier ga ik inventief om met het instrument en zijn muziek. Naast mijn muzikaliteit heb ik veel enthousiasme voor het instrument. Graag vertel ik over het instrument en het beroep. In de Bathmense Krant zal ik van tijd tot tijd toelichting geven over wat de inwoners van Bathmen horen en waarom. Graag zet ik het carillon in bij bijzondere gelegenheden om via de beiaard mensen en organisaties met elkaar te verbinden.”

Komende zaterdag om 11.00 uur zal hij tijdens de bespeling in Bathmen op de derde zaterdag van de maand o.a. de volgende stukken spelen: uit “Der fluyten lusthof” van Jacob van Eyck, die bijgedragen heeft aan het tot stand komen van de Hemony-carillons, zoals we die ook in Bathmen hebben; Beethoven vanwege zijn 250ste geboorte jaar en songs van de Beatles en André Hazes.

Een goede reden om te komen luisteren of om bij de inkopen op de markt of in het dorp te genieten.