Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Een nieuwe tuin? Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan!

BATHMEN – Op 14 en 15 oktober staan de najaarlijkse schetsadviesdagen op de agenda. De 44 Dutch Quality Gardens hoveniers geven gratis schetsadviezen in het tuininspiratiepark De Tuinen van Appeltern. Vanuit onze regio is De Brinker Tuinen uit Bathmen ook aanwezig om tuinstarters en mensen die hun tuin willen veranderen, te helpen.De tuin verrijkt je leven, althans als die tuin ook helemaal bij je past.. er moet sprake zijn van goede verhoudingen tussen hoog en laag, van voldoende beplanting en al je wensen moeten natuurlijk een plekje krijgen. Het allerbelangrijkste bij dat alles is misschien nog wel de hoeveelheid zorgtijd die de tuin straks van je gaat vragen, want wie wil er nu niet een leuke tuin die tegelijk ook onderhoudsvriendelijk is. De Dutch Quality Gardens hoveniers (en dus ook De Brinker Tuinen) hebben zich in de loop der jaren gespecialiseerd in zo mooi mogelijke tuinen met zo min mogelijk werk. “Waarom zou je moeilijk doen als het makkelijk kan!?” vragen de Dutch Quality Gardens hoveniers zich af.

“Er zijn tientallen ontwerptrucs om het toekomstig onderhoud te beperken. Je kunt kiezen voor bodembedekkers in plaats van gazon, er zijn hagen die nauwelijks gesnoeid hoeven te worden en het straatwerk kan zo worden aangelegd dat er geen onkruid in de voegjes groeit.”

Tuinontwerpen is natuurlijk wel gewoon ook een vak.. sommige tuiniers komen een heel eind op eigen kracht, terwijl anderen liever een tuinontwerp laten maken. De tuinadviesdagen in De Tuinen van Appeltern zijn ook een manier, want daar kun je op 14 en 15 oktober een gratis schetsadvies voor je tuin krijgen. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Als je de tuinsituaties en een paar foto’s meebrengt, helpt de Dutch Quality Gardens ontwerper je alvast een eind op weg.

Als je in aanmerking wilt komen voor een gratis schetsadvies van één van de Dutch Quality Gardens ontwerpers, moet je jezelf aanmelden op www.appeltern.nl

Het leuke van de schetsadviezen op 14 en 15oktober in De Tuinen van Appeltern is dat je tijdens die dagen gelijk ook heel veel tuinideeën in de praktijk kunt zien en beleven. In het park zijn meer dan 200 tuinen aangelegd met steeds de nieuwste ideeën, trends, planten en materialen.