Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Nieuws van

Bathmens ContactTeam

BATHMEN – Het tweede kwartaal van 2015 is ten einde; hierbij laat het Bathmens ContactTeam weten wat er allemaal gebeurd is en welke plannen er zijn.

Gemeentelijk Project Informele Zorg

Het Bathmens ContactTeam (BCT) is betrokken bij het Gemeentelijke Project Informele Zorg. Dit project is in het leven geroepen om vragen naar hulp zo snel en adequaat mogelijk te beantwoorden en in te vullen met behulp van vrijwilligers. De vraag komt binnen bij een hulpverlenende instantie bijvoorbeeld de Vrijwilligers Centrale Deventer, (VCD) en na een “keukentafelgesprek” kan de vrijwilliger van start. De professional geeft steun en advies, indien nodig. Dit werd in al eerder bekend gemaakt, maar nieuw is dat hiervoor één centraal telefoonnummer komt.

 

De Boodschappen service

Steeds meer mensen weten BCT te vinden wanneer zij hulp nodig hebben bij het doen van boodschappen. Vrijwilligers gaan dan, al dan niet samen met de cliënt, boodschappen doen. Ook voor ritjes naar het ziekenhuis, de fysiotherapeut of de pedicure kunnen vrijwilligers gevonden worden. Een mooie ontwikkeling die mensen uit hun isolement haalt en tegelijkertijd een praktische oplossing is.

 

Het Repair-Café

Een heel andere manier van “iets doen voor een ander” is het Repair-Café dat door het Infopunt gestart is. Mannen en vrouwen met “gouden handjes” zitten op een zaterdag klaar om uw koffiezetter te repareren, een rits in te zetten of u op weg te helpen om het zelf te doen. Ook als u problemen heeft met uw tablet, computer of laptop kunt u bij het Repair-Café terecht. U dient zich wel aan te melden, maar het wordt ruim op tijd aangekondigd wanneer er weer een Repair-Café is. Bent u handig met schroevendraaier of naaimachine, of een techneut op gebied van internet en computer en hebt u tijd? Meld u aan als vrijwilliger. Het is leuk en dankbaar werk. Dat kan ook bij het Infopunt, daar helpen ze u verder.

 

“Bakkie doen”

Een “bakkie doen” in Cultuurhuus Braakhekke, nu ook op donderdagmiddag!: Zoals bekend is er elke maandag koffieochtend in Cultuurhuus Braakhekke en dit initiatief van het BCT en het Infopunt is een groot succes! Elke maandag bent u welkom van 10.00 uur tot 11.30 uur en nu dus ook op donderdagmiddag van 14.30 uur tot 16.00 uur! Kom eens langs!

 

Wandelmaatjes: gezocht en gevonden

Veel, vooral oudere, inwoners van Bathmen komen graag buiten om een ommetje te maken. Wanneer dat niet meer zelfstandig lukt, kan men een beroep doen op de vrijwilligers van het BCT. En dat gebeurt steeds meer. Er zijn al heel wat wandelmaatjes aan elkaar gekoppeld. Men is nu nog op zoek naar een wandelmaatje voor een oudere heer. Iets voor u? Neem contact met ons op  06-83068388.

 

Vrijwilligersavond

Het wordt tijd om elkaar weer eens te spreken, ervaringen uit te wisselen en op de hoogte te blijven van de activiteiten. Daarom wordt er een vrijwilligersavond gehouden in Cultuurhuus Braakhekke. Op 9 maart 2016 zal deze plaatsvinden. Zet het vast in uw agenda, te zijner tijd krijgt u meer informatie.

 

Weet u dat er al 60 Bathmenaren als vrijwilliger zijn ingeschreven en dat er al aan veel hulpvragen is voldaan. Soms eenmalig, soms over een langere periode. Bathmens ContactTeam blijft zich inzetten met de vrijwilligers om iedereen in ons Bathmen mee te laten doen!

Voor vragen en inlichtingen: Bathmens ContactTeam: 0683 0683 88.