Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Nog vakantiespullen laten repareren?

BATHMEN – Nog even en de vakanties staan voor de deur. Op zaterdag 25 juni 2016 van 10.00 uur tot 13.00 uur zitten de vrijwilligers van het Repair Café klaar om u te helpen, zodat u straks zonder stress op vakantie kunt.

Je favoriete kleding moet weer ingepakt worden, blijkt er toch een naadje los, knoop eraf, een rits die niet meer sluit.

Nog even de laatste klusjes in en om het huis, blijkt er storing in de heggenschaar of boormachine te zitten.

Eindelijk dan toch die koffiezetter eens na laten kijken waarom die lekt. Kom naar het Repair Café, weggooien kan altijd nog.

Koffie staat klaar voor als u nog even moet wachten, er staat en bus, waarin u, uw vrijwillige bijdrage kunt storten als dank. Het liefst heeft men dat u van te voren even doorgeeft wat u binnen brengt, zodat men de onderdelen misschien al in huis kan halen.

Reparaties kunt u doorgeven van maandag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 16.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 13.00 uur bij het Infopunt, tel. 0570 540839.

 

Waarom is het Repair Café zo belangrijk?

Repair Cafés hebben in 2015 wereldwijd ongeveer 200.000 voorwerpen gerepareerd. Daarmee is naar schatting 200.000 kilo CO2-uitstoot voorkomen. Dit blijkt uit het jaarverslag van Repair Café International.

Op bijna 950 locaties in 24 landen werden vorig jaar Repair Cafébijeenkomsten gehouden. Een lokale Repair Kadergroep houdt gemiddeld een keer per maand een bijeenkomst, waarop gemiddeld 25 kapotte voorwerpen worden onderzocht. De ervaring leert dat ongeveer 70 procent hiervan daadwerkelijk wordt gerepareerd. Dat betekent dat vorig jaar wereldwijd onder de vlag van het Repair Café in totaal circa 200.000 voorwerpen van de afvalberg zijn gered. Voor het schatten van bespaarde CO2-uitstoot hanteert Repair Café International gegevens van de Nederlandse onderzoeksorganisatie TNO. Die stelt dat het hergebruiken of repareren van een voorwerp van één kilo gelijkstaat aan het besparen van één kilo CO2-uitstoot. Als een voorwerp dat in het Repair Café wordt gerepareerd, gemiddeld een kilo weegt, dan voorkwamen alle Repair Cafés samen in 2015 ongeveer 200.000 kilo CO2-uitstoot. Dat staat gelijk aan de jaarlijkse CO2-uitstoot van 25 huishoudens.