Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

November Cinebat filmnieuws

BATHMEN – Grijze luchten, regenbuien, de dagen worden steeds korter, maar binnen is het warm en gezellig. Een goede reden om weer eens naar de film te gaan …  en dat kan bij Cinebat in Cultuurhuus Braakhekke. Dus kom aanstaande zaterdag 21 november naar Cinebat, waar twee mooie films zullen worden vertoond.’s Middags is er voor de kinderen de Nederlandse familiefilm ‘Jack bestelt een broertje’ met een verhaal dat jong en oud zal aanspreken. De achtjarige Jack Oei heeft twee moeders, is enig kind en kan moeilijk alleen zijn. Elk jaar vraagt hij voor zijn verjaardag dan ook een broertje, maar een broertje komt er niet. Als hij voor zijn achtste verjaardag een konijn in plaats van een broertje krijgt, heeft hij uit protest twee konijnenoren op zijn hoofd gezet. Hij zet deze pas af als zijn moeders hem geven wat hij wil. Jack ontdekt dat zijn moeders hem via internet besteld hebben en beseft dat hij dus gewoon zelf een broertje kan bestellen! Dit besef resulteert in een reis, waarbij Jack een hoop bijzondere mannen ontmoet. Maar of dit het gewenste broertje oplevert, is nog maar de vraag.

Voor de volwassenen is er ’s avonds het indrukwekkende filmdrama Still Alice, waarin een vrouw van 50 plotseling de ziekte van Alzheimer blijkt te hebben. Alice Howland is hoogleraar taalkunde en het begint bij kleine dingen; ze kan opeens niet op woorden komen, vergeet dingen en raakt zelfs de weg kwijt tijdens een rondje hardlopen. Een bezoek aan een arts geeft al snel een schokkende diagnose. Alice heeft een erfelijke vorm van de ziekte van Alzheimer, een ziekte die niet valt te genezen en zorgt voor een onomkeerbare verslechtering van het geheugen en de kwaliteit van het leven. Alice probeert met slimmigheidjes en hulp tegen de gevolgen van de ziekte te vechten, maar dit is een gevecht dat ze uiteindelijk verliest. Je ziet Alice in de film dus langzaam aftakelen. Goede en slechte dagen wisselen zich af, maar gemiddeld genomen gaat ze elke dag een stukje achteruit. Naast de ziekte gaat het ook over liefde, familie, de dingen die je in je leven wilt bereiken en uiteindelijk afscheid nemen.

Filmdatum: zaterdag 21 november met om 18.15 uur Jack bestelt een broertje en om 20.30 uur Still Alice. Voor overige informatie zie www.cinebat.nl

Nieuwsbrief: Wilt u maandelijks op de hoogte gehouden worden van de programmering van Cinebat stuur dan een mail aan info@cinebat.nl. Ook wijziging van mailadres kunt u hier doorgeven.

Tip: Verjaardagsfeestjes kunnen bij Cinebat worden gevierd en … voor de jarige is er een verrassing!