Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

NSGK collecteert van 16 t/m 21 november, ook in Bathmen

Collecte voor kinderen met een handicap

Collecte voor kinderen met een handicap

BATHMEN – Ja, ze komen vaak rond etenstijd. En nee, dat vindt niet iedereen leuk. Maar toch gaan een paar duizend vrijwilligers binnenkort weer op pad om geld in te zamelen voor kinderen en jongeren met een handicap. Ook in Bathmen komen zij aan de deur tijdens de landelijke collecteweek van NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind) van 16 t/m 21 november.

Gewoon kind zijn

In onze samenleving zijn veel drempels waardoor kinderen en jongeren met een handicap niet gewoon kunnen meedoen. Veel kinderen met een handicap gaan bijvoorbeeld naar aparte scholen. Of ze gaan helemaal niet naar school. De speeltuin in de buurt is voor hen vaak niet toegankelijk, evenmin als de sportclub, de theatercursus of de arbeidsmarkt. Daardoor staan zij vaak aan de zijlijn. NSGK helpt al om deze drempels uit de weg te ruimen. Zodat zij gewoon kunnen spelen, leren, wonen en werken, sámen met niet-gehandicapte leeftijdgenoten.

 

Ook in uw regio

Al 65 jaar steunt NSGK projecten voor kinderen en jongeren met een handicap in heel Nederland op gebied van spelen, leren, wonen, werken, vrije tijd en beeldvorming.

Voorbeelden vindt u op www.nsgk.nl

 

Collectant gemist?

Hebt u geen collectant aan de deur gehad, maar wilt u toch een bijdrage overmaken? Dat kan door de letters NSGK te sms’en naar nummer 4333 (eenmalige gift van 2,50 euro), of met een online donatie via www.nsgk.nl. NSGK is in het bezit van het CBF-keurmerk. Dit garandeert dat ze op een verantwoorde manier omgaat met de giften die zij ontvangt.