Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Oktober Cinebat filmnieuws

BATHMEN – Het filmseizoen is fantastisch begonnen, zo kon Cinebat in september veel (jeugdige) bezoekers verwelkomen. Aanstaande zaterdag (17 oktober) gaan de deuren van Cinebat weer open en is Cultuurhuus Braakhekke weer in gereedheid gebracht voor een genoeglijke filmmiddag/avond.

’s Middags draait er voor de kinderen de Nederlandse familiefilm Dummie de Mummie. Stel je eens voor, dat je Goos Guts heet, je doodnormaal bent en in het saaiste dorp van de wereld woont. Op een dag loop je je slaapkamer binnen, je ruikt iets vies, kijkt rond en je ontdekt ineens dat er een levende mummie in je bed zit. Wat doe je dan? Je schrikt je natuurlijk een ongeluk, je telt tot tien en dan is hij weer weg. Maar wat als die mummie daar na die tien tellen nog steeds ligt… En na twintig tellen ook…! Samen met zijn vader bedenkt Goos om net te doen alsof de mummie zijn Egyptische neefje met brandwonden is en dit loopt uit op een heel stoer avontuur. De mummie gaat met Goos mee naar school, maar als twee pestkoppen op school er vandoor gaan met de magische scarabee van de mummie moet Goos zijn nieuwe vriend redden.

Voor de volwassenen is er ’s avonds de Franse komedie La Famille Bélier, waarin een meisje met dove ouders ontdekt dat ze een zangtalent heeft. In het gezin Bélier is iedereen doof, op oudste dochter Paula na. Zij is de onmisbare tolk tussen de dovenwereld en de geluidswereld en speelt daarnaast nog een belangrijke rol in het managen van de familieboerderij. Als Paula tijdens een muziekles uitblinkt in haar zangtalent, besluit ze met steun van haar muziekleraar mee te doen aan een zangwedstrijd in Parijs. Paula staat dan voor de moeilijke keuze, die haar bij haar familie zal weghalen en haar eigen geluk. Deze film is een perfecte mix van humor en realiteit.

Filmdatum: zaterdag 17 oktober met om 18.15 uur Dummie de Mummie en om 20.30 uur La Famille Bélier. Voor overige informatie zie www.cinebat.nl.

Nieuwsbrief: Wilt u maandelijks op de hoogte gehouden worden van de programmering van Cinebat stuur dan een mail aan info@cinebat.nl. Ook als uw mailadres is gewijzigd, kunt u dat doorgeven.

Tip: Vier eens je verjaardagsfeestje bij Cinebat en kom met je vrienden en vriendinnen naar de filmvoorstelling. En … voor de jarige is er een verrassing!