Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Onderdak bij Braakhekke

Overpeinzing…….

Wie op een donderdagavond door de Schoolstraat loopt treft daar ogenschijnlijk  een drukke winkelstraat aan. Althans alle parkeerplaatsen zijn bezet met fraaie goed onderhouden glanzende automobielen. Wel veel met hoge instap, maar allemaal met een luxe uitstraling. Bathmen is kennelijk een welvarend dorp. Loop je vervolgens via het Meesterspad langs Braakhekke dan zie je de reden van die overvolle Schoolstraat en dito parkeerplaatsen.

Binnen wordt het kaartspel bridge gespeeld. Aan tafeltjes van vier is het een drukte van belang, want zelfs de grote zaal lijkt vol. Braakhekke floreert ogenschijnlijk bij onze vele kaartspelende dorpsgenoten in de categorie 35+.

Lopen we iets verder dan ontwaren we een paar fietsen en wat jongeren die buiten staan te roken. Het is koud en neem je de moeite aan de achterkant naar beneden te gaan, dan kom je in de kelders van de Soosruimte. Hier komen iedere dinsdagavond en donderdagavond de Bathmenaren uit de categorie 20- bij elkaar. Ze hebben zorgen. De gemeente stopt de subsidie en nu kunnen ze de huur niet meer opbrengen. Ze ondernemen geldinzamelingsacties, maar zijn aangewezen op de coulance van het bestuur Cultuurhuus Braakhekke. Het kan zijn dat binnenkort de bijl valt en dan staan ze op straat. Bathmen zonder Soos.

Dat is wennen, want welke Bathmenaar zat er niet op de Soos? Hoeveel bridgespelers van nu zaten vroeger niet bij Harry Knipscheer, Jacques te Lindert of Saskia Pijnappel? Ze werden ouder en verlegden hun interesses, maar er is nog steeds jeugd in Bathmen. Deze jeugd wil ook graag een onderkomen net als vroeger. Bathmen moet toch in staat zijn ook de jeugd wat te bieden? Zo niet wat dan? Komen er hangplekken? Waar blijft de jeugd elkaar dan ontmoeten? Als elke Bathmenaar 1 euro over heeft voor de Soos is het probleem opgelost, met een kleine 6000 euro (1000 euro hebben de jongeren zelf al opgebracht) is de huur betaald. Dat zouden we met elkaar toch over moeten hebben voor de jeugd.