Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Online bingo ABS-Handbal groot succes


Door Steven Meijerhof

BATHMEN – Helaas zijn er voor de leden van ABS-handbal geen trainingen, wedstrijden of een gezellige derde helft in De Uutvlog. De activiteitencommissie van ABS-Handbal had daarom een online bingoavond georganiseerd voor haar leden, vrijwilligers, sponsors en supporters. Dit was een groot succes.
Wie zaterdagmiddag 23 januari langs De Uutvlog kwam zou zich terecht afvragen wat voor drukte erop de parkeerplaats was. Een grote rij auto’s ontstond er, omdat deelnemers voor de tijd hun bingokaarten en een plankje met lekkere versnaperingen konden ophalen. Dit natuurlijk binnen de regels rondom corona. In totaliteit waren er bijna 150 deelnemers (ruim 60 bij de jeugd en ruim 80 met de volwassenen) die meededen met de bingo. Paul Tijhuis van Black Tie Media (landelijke tv-producties) had alles heel goed voor elkaar en alle deelnemers konden via de livestream alles prima volgen. Als iemand ‘Bingo’ had konden ze dit door appen naar de presentatoren en als dit een juiste ‘Bingo’ was werd de prijs bij het huis van de deelnemer uitgereikt door dames van de activiteiten-commissie. Dit werd meteen live uitgezonden via de livestream, zodat iedereen dit mee kon maken.

Valse bingo
Er waren mooie prijzen te winnen, mede mogelijk gemaakt door verschillende sponsoren. Ook de gemeente Deventer had een bijdrage van 500 euro beschikbaar gesteld waarvoor dank. Als je echter een valse bingo doorgaf, stond er een tegenprestatie tegenover. Al snel bleek dat de jeugd beter is in bingo dan de volwassenen. Zo was er bij de jeugd geen één valse bingo, terwijl er bij de volwassenen in totaal vier waren. Deze kregen een appeltaartmix en moesten daarnaast voor de camera een liedje zingen. De appeltaart die ze moeten bakken was bestemd voor het personeel van ‘t Dijkhuis. Afgelopen zaterdag zijn deze aan ‘t Dijkhuis overhandigd (zie foto, van links naar rechts de koekenbakkers: Peter van de Ruit, Steven Veenstra, Hilde in ’t Hof en Herman Roebersen).

Al met al was het een prachtig en mooi digitaal evenement en dat is waar we voor staan: ABS-Handbal: sportief en altijd gezellig!