Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Onthulling Social Sofa in Bathmen

onthulling-social-sofa

BATHMEN – Bathmen is in de ban van een bank, een Social Sofa. Kinderen van de groepen 7 en 8 van de Dorpsschool, Looschool en De Rythmeen hebben samen met Rabobank Salland en Sallcon een steentje bijgedragen aan een unieke mozaïekbank. Vrijdagmiddag is de Social Sofa onthuld door alle kinderen, wethouder Jan Jaap Kolkman, Ed den Besten, directeur Rabobank Salland en Jeroen Kroese, directeur Sallcon. “Een geweldig eindresultaat van een mooie samenwerking met de kinderen”, aldus een trotse Den Besten.

Cultuurhuus Braakhekke was het verzamelpunt voor ruim honderd kinderen, ouders, leraren en het mozaïekteam van Sallcon. Voordat de Social Sofa werd onthuld, werden de heren Kolkman, Den Besten en Kroese geïnterviewd door de razende reporters Sam en Mike van De Rythmeen. Over de samenwerking en hoe moeilijk het is om de bank te maken. Kroese: “Het is een talent om het geduld te hebben om de ontwerpen van jullie, de ontwerpers, op de bank te mozaïeken met glassteentjes.” De reporters beaamden dit, mede doordat ze in oktober een rondleiding en workshop mozaïeken bij Sallcon hadden. Over de samenwerking vat reporter Mike het als volgt samen: “De Rabobank sponsort de Social Sofa, Sallcon maakt de bank en de gemeente zorgt ervoor dat de bank wordt geplaatst.” Kolkman vult aan: “Vergeet niet jullie bijdrage voor jullie eigen Social Sofa. Een hele prestatie waar jullie trots op kunnen zijn. Door samen te werken, dragen we allemaal een steentje bij om onze steden en dorpen mooier en socialer te maken.”

 

Kunstwerken en bioscooparrangement

Tijdens de workshop bij Sallcon hebben de leerlingen in groepjes onderdelen van hun eigen ontwerp gemozaïekt. Het mozaïekteam van Sallcon heeft hier per klas één kunstwerk van gemaakt en als aandenken geschonken aan de scholen. Als klap op de vuurpijl ontvingen de klassen als dank voor de zeer mooie samenwerking een bioscooparrangement voor een 3D film in Vue Cinemas Deventer van Rabobank Salland. Tot slot werd de video ‘The making of Social Sofa – Bathmen’ getoond. Naar een oorverdovend aftellen gingen alle gasten richting de Brink om de Social Sofa te onthullen.

 

Dichtbij bank

Een Social Sofa, een heuse Dichtbij bank van de Rabobank Salland in de kern van Bathmen. “Als bank staan we dichtbij de gemeenschap en dan is een samenwerking met een maatschappelijke organisatie als Sallcon en de gemeenschap van Bathmen een logische keuze met als resultaat: een bank voor iedereen”, aldus Den Besten. (Fotograaf: Stefan Kemper.)