Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Ontwerpers geven gratis schetsadviezen in De Tuinen van Appeltern op 12 + 13 maart

Tuingeluk begint met een plan

Tuingeluk begint met een plan

BATHMEN – Zodra de zon in de kracht toeneemt en het lente wordt, wil iedereen naar buiten en in de tuin aan de slag. Ideeën zijn er meestal genoeg, maar een concreet plan ontbreekt. Een reden voor De Brinker Tuinen uit Bathmen om samen met tientallen collega-hoveniers gratis schetsadviezen te geven in hét tuininspiratiepark van Nederland in het weekend van 12 en 13 maart.‘Tuingeluk zou niemand mogen missen en hoeft ook niemand te missen’, meent De Brinker Tuinen, ‘zolang de eerste stappen maar op de juiste manier gezet worden.’

Samen met zijn collega’s binnen het hoveniersnetwerk Dutch Quality Gardens en De Tuinen van Appeltern zijn de vier basisvoorwaarden voor Tuingeluk bedacht. Vier eenvoudige richtlijnen die eenvoudig toepasbaar zijn en waarmee het goede tuingevoel wordt afgedwongen. Het is dan wel zaak dat ze worden meegenomen in het ontwerp van een nieuwe tuin of aanpassing van een bestaand gedeelte.

De gratis schetsadviezen op 12 en 13 maart zijn bedoeld om de tuinbezitter een eind op weg te helpen en te behoeden voor fouten. Aan de hand van foto’s en tekeningen die u meeneemt, wordt de eigen tuin besproken en worden al schetsend de ideeën en wensen besproken en toegepast. ‘Het grote voordeel van zo’n schetsadvies is dat veel meer mogelijkheden ter sprake komen dan de tuinbezitter zelf voor ogen heeft’, volgens De Brinker Tuinen. ‘Bovendien wordt heel vaak geld bespaard door effectief handelen en het bedenken van alternatieven voor dure constructies en materialen. Maar het tuingeluk van de tuinbezitters gaat natuurlijk boven alles.’

Op 1 maart begint in Appeltern het nieuwe tuinseizoen. Het park is weer helemaal klaar voor de lente met tientallen nieuwe tuinen waarin weer alle actuele planten en producten zijn toegepast. Voor of na het afgesproken schetsadvies in Appeltern is er alle tijd om de meer dan 200 voorbeeldtuinen te bekijken. Ben van Ooijen, de directeur van Appeltern geeft tijdens de dagen voordrachten over veel gemaakte fouten en op zondag is extra uitleg over het gazon, door DCM.

Wilt u gebruik maken van de gratis schetsadviezen tijdens de tuinadviesdagen, dient u zicht vooraf aan te melden op www.appeltern.nl De animo is altijd erg groot en het aantal schetsers is beperkt.