Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

‘Onvoorwaardelijk’: een emotionele en indringende dansvoorstelling van zonder woorden

Aanwezige bezoekers geraakt

BATHMEN – De dansvoorstelling in het Cultuurhuus Bathmen van Vuur & Vlam producties, start onder leiding van een pianist. In het begin lijkt het nog grappig dat iemand vergeetachtig wordt, maar op een bepaald moment vergaat je het lachen.’


Alle fases zie je terug in `Onvoorwaardelijk`; de voorstelling volgt een gezin waarvan de vader in toenemende mate de gevolgen van Alzheimer ondervindt. De gewoonten en omgangsvormen van zijn gezin worden door dans in structuren van dag weergegeven. In verloop van tijd werkt machine van het ‘normaal’ functionerende gezin niet meer.  De ontreddering en verdriet, maar vooral de troost, liefde en samenhorigheid van het gezin worden voelbaar en treffend neergezet. De steeds terugkerende melodielijnen door de pianist geven houvast tijdens de voorstelling en waar de vader deze verliest. Je voelt daarin vooral hoe ver de liefde gaat.  Heel bijzonder dat alleen met beweging, mimiek en muziek een verhaal wordt verteld. Lichaamstaal zegt bijna alles en maakt deze voorstelling zo bijzonder.

Na de voorstelling is er nog lang nagepraat en velen waren geëmotioneerd. Jammer dat de opkomst aan de lage kant was en men deze bijzondere dansvoorstelling door Vuur&Vlamproducties heeft gemist. De voorstelling is mogelijk gemaakt door de werkgroep Bathmen Dementie Vriendelijk en mede door een donatie van de Boeldag.
Zie voor meer informatie de website van Vuur & Vlam Produkties
info@vuurenvlamprodukties.nl | 06-51574456 of 06-42122663
Zie voor meer informatie over de werkgroep Bathmen Dementie Vriendelijk bij de Dorpsagenda Bathmen.