Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Ook toneel in Cultuurhuus

groot succes!

Ook toneel in Cultuurhuus

BATHMEN – De laatste maanden hebben er met enige regelmaat verschillende cabaretiers met succes een optreden gehad in Cultuurhuus Braakhekke. En in het weekend van 12 en 13 februari was het de beurt aan de toneelgroep van Loo en Omstreken om hun uitvoeringen te laten zien. Met drie uitvoeringen in twee dagen tijd was het volop genieten voor alle bezoekers. En met groot applaus en staande ovatie werd de spelersgroep bedankt voor hun geweldige optreden.

Het toneelstuk speelde zich af in een hotel en het podium was dit jaar omgebouwd tot een verhoogde entreebalie met op de voorgrond een lounge. In “Wie van de drie” komt de familie Bruinsma een paar nachten logeren, omdat de woningbouwvereniging een nieuwe schuurdeur komt plaatsen. Sjef Bruinsma heeft geen zin om dagen in de herrie te zitten en hij wil zich dus heerlijk laten verwennen in een chique hotel en de woningbouwvereniging betaalt. De familie Bruinsma is van het soort dat je liever niet tegenkomt. Sjef is een zwak sociaal type dat zich absoluut niet weet te gedragen. Zeer overtuigd van zichzelf en hij heeft weinig geduld voor zijn vrouw en zoon. Zijn vrouw Truus is een beetje dom en initiatief loos. En Boris is het toppunt van domheid en weet zich nog minder te gedragen dan zijn vader. En hij is eenvoudig genoeg niet te beledigen en heeft overal ad rem antwoord op. En hij mag dan wel stotteren, hij doet dit dan behoorlijk snel. En Truus en Boris bekommeren zich gelukkig nog wel over hun hamster Ceasar.

Thomas ter Velde is ook in het hotel en hij verwacht dat zijn vrouw hem komt vergezellen bij het diner bij de minister van Cultuur. Echter, zij weigert te komen. Dus schakelt Sandra, de hotelreceptioniste, Alex de buurman in. En hij heeft wel een kennis die weer een kennisje heeft die het klusje van tafeldame wil klaren. Door een klunzig misverstand vermoedt Alex dat Truus dus gestuurd is als tafeldame. En Alex gaat flink in de weer en probeert van Truus een echte tafeldame te maken. Maar gezien haar domheid is dit een kansloze missie. En Christina, eveneens gast in het hotel, wil de saaiheid in het hotel doorbreken door het spelletje mee te spelen en niet tegen Alex te vertellen wie Truus in werkelijkheid is.

Als de echte knappe tafeldame Manon bij binnenkomst in het hotel als eerste Sjef Bruinsma tegenkomt en zij hem vraagt of hij wel van haar diensten gebruik wil maken en Sjef hier dus graag aan meewerkt zijn de rapen gaar. Alleen beiden hebben ze het niet door dat ze over totaal verschillende onderwerpen praten. En als bij toeval de vrouw van Thomas ook in het hotel verblijft met haar minnaar en zij dus ziet dat Thomas met tafeldame Truus naar het diner wil gaan, komen bij haar weer gevoelens voor Thomas boven waarvan ze dacht dat die er niet meer waren. En zo zijn er vlak voor het diner drie vrouwen die Thomas wel willen vergezellen naar het diner.

Kortom, een ingewikkelde komedie die met geweldig acteerwerk door de groep van Loo en Omstreken ten tonele werd gebracht.